Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Maroc & Gibraltar

Plecari:16 mai 2013, 4 iul 2013, 25 iul 2013, 22 aug 2013, 12 sept 2013, 17 oct 2013
Transport:AvionDurata:11 zileTara:Maroc
Pret:775 €

Maroc & Gibraltar

Orasele Imperiale

O tara unde omul se ingemaneaza cu natura, un loc cu o abundenta de comori care asteapta sa fie descoperite in spatele zidurilor oraselor. O betie a simturilor, o pictura magnifica ce pare sa fi prins viata, vibranta, colorata si plina de farmec. Munti, paduri, cascade, imense campuri de flori cu parfumuri ametitoare, rauri maiestoase si plaje superbe. Dar mai presus de toate, predomina stralucirea si romantismul acestei tari. Fastul oriental, stralucirea si contrastele fascinante din vechile orase Marrakesh, Fez sau Rabat te captiveaza irezistibil. Din momentul sosirii in aceasta tara, incepi sa traiesti o experienta incarcata de mister si exotic. Si nu uitati: cand ajungeti in Casablanca, savurati o cafea sau un ceai in cafeneaua unde Humphrey Bogart a turnat celebrul sau film ce poarta numele orasului…

 

Ziua 1. BUCURESTI – MALAGA

Intalnire cu ghidul pe aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Malaga. Sosire in Malaga in cursul dupa-amiezii. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. GIBRALTAR – ALGECIRAS

Mic dejun. Timp liber in prima parte a zilei. Dupa-amiaza vom putea participa la o excursie optionala in Gibraltar, micuta colonie britanica, situata la confluenta Marii Mediterane cu Oceanul Atlantic. Timp liber in Gibraltar, in care ne vom putea bucura admirand legendarele maimute de pe Upper Rock, vizitand Pestera St. Michael ( o grota de o frumusete unica, unde regulat au loc si diverse concerte ) sau facand cumparaturi la preturi tax-free. Intoarcere pe continent si cazare La Linea-Algeciras.

Ziua 3. TARIFA – RABAT – CASABLANCA (350 km)

Mic dejun. Traversam cu ferry-boat-ul Stramtoarea Gibraltar. Bine ati venit in Africa ! Continuam itinerariul spre Casablanca. En route oprire in Rabat, capitala politica a Marocului. Vom vizita Palatul Regal (Mechouar), Oudaya Kasbah, Mausoleul Mohamed V, Turnul Hassan. Cazare si cina Casablanca.

Ziua 4.  CASABLANCA & AZEMMOUR – EL JADIDA

Mic dejun. In turul de astazi vom cuprinde principalele atractii turistice: Piata Centrala, Cartierul Habous, Palatul Regal, Piata Mohamed V, zona rezidentiala Anfa, Moschea Hassan al II-lea ( a doua ca marime din lume si singura moschee din Maroc care poate fi vizitata de ne-musulmani ). Optional, putem alege o excursie in pitorescul orasel Azemmour, situat pe malurile raului Oum Er-Rbia, faimos pentru broderia de foarte buna calitate, dupa care vom vizita orasul fortificat El Jadida, singura asezare cu aspect ne-maur din Maroc, datorita numeroaselor cladiri medievale lasate de portughezi. Orasul fortificat a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO ca exemplu desavarsit de contopire a influentelor culturilor europeana si marocana. Vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului (exterior), construita in stiulul gotic tarziu, cu cripta Cisterna ( cea mai importanta cladire mostenita de la portughezi ), zidurile orasului, dupa care vom putea petrece ceva timp pe plajle superbe intinse pe cativa km. Intoarcere in Casablanca dupa-amiaza. Cazare si cina Casablanca.

Ziua 5. CASABLANCA – MARRAKESH (240 km)

Mic dejun. Plecam spre Marrakesh, numit si ‘Orasul Rosu’, fost oras imperial al Marocului. Ajungem in jurul pranzului si vizitam Marrakesh-ului istoric cu gradina Menara, necropola saadiana, Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia si Muzeul Dar Si Said. Cazare si cina.

Ziua 6. MARRAKESH & OUARZAZATE (POARTA CATRE DESERT)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de exceptie, prilej de a cunoaste mai profund cultura si viata autentica a localnicilor din satele berbere, care au stapanit Muntii Atlas de peste 3000 de ani si de a ne delecta cu peisajele minunate pe care le strabatem intr-un traseu inedit, spectaculos, pana la Ouarzazate, numit si ‘Poarta catre desertul Sahara’. Pentru a ajunge aici vom traversa Pasul Tizi n’Tichka ( 2260 m ), admirand nenumarate asezari cu case de pamant care adapostesc familii numeroase, raspandite prin vaile abrupte ale muntilor. Ajungem la Ouarzazate, situat pe un platou desertic la 1600 m altitudine, dincolo de care se intinde la nesfarsit desertul Sahara. Orasul este ridicat de berberi, care au construit proeminentele ‘kasbahs’, asezari fortificate ( un fel de medine ) terasate, care ofera o priveliste absolut splendida. In imediata vecinanate se afla orasul fortificat ( ‘ksar’ ) Ait Benhaddou, inclus in patrimoniul mondial UNESCO, una din cele mai importante asezari fortificate de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara si Marrakesh, pe care erau transportati scalvi, aur, fildes si sare. Vom putea sa vizitam celebrele ‘Atlas Studios’ unde au fost filmate numeroase filme notorii, precum Razboul Stelelor, Lawrence – Printul Arabiei, Isus din Nazareth, Mumia, Gladiatorul. Pranzul il vom servi la un restaurant local. Intoarcere dupa-amiaza tarziu in Marrakesh. Cazare si cina Marrakesh.

Ziua 7. MARRAKESH – MEKNES – FEZ (470 km)

Mic dejun. Dupa-amiaza plecare spre Fez, oras stralucitor, cel de-al treilea ‘oras imperial’ al Marocului al carui centru istoric ( Fes el Bali ) face parte din patrimoniul mondial UNESCO. En route oprire in Meknes, fosta capitala si cel de-al patrulea oras imperial, dupa Rabat, Marrakesh si Fez. Vom vizita Poarta Bab Mansour, Gradinile Lahboul, Mausoleul Moulay Ismail.  Cazare si cina Fez.

Ziua 8. FEZ                                          

Mic dejun. Zi consacrata vizitarii orasului Fez, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievala (inclusa in patrimoniul UNESCO), Moulay Idriss, Moscheea Karaouine. Timp liber in dupa-amiaza. Cazare si cina.

Ziua 9. FEZ – TANGER

Mic dejun. Plecare spre Tanger, denumit si « Poarta dintre Europa si Africa » unde vom face un scurt tur de oras cu vizita Grotelor lui Hercule. Cazare si cina Tanger.

Ziua 10. TANGER – COSTA DEL SOL – MALAGA  

Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul inapoi in Spania. Deplasare pe Costa del Sol. Turul orasului Marbella, perla litoralului sudic al Spaniei. Continuam apoi spre Malaga unde vom face un scurt tur de oras. Cazare Costa del Sol.

Ziua 11. MALAGA – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Dupa amiaza, transfer la aerport si imbarcare pentru zborul de intoarcere in tara.

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 

  • transport avion Bucuresti – Malaga – Bucuresti si autocar modern, licentiat pe durata traseului (in unele situatii, pot fi zboruri cu escala);
  • cazare 3 nopti cu mic dejun in Spania in hoteluri de 3* si 7 nopti cu demipensiune in Maroc in hoteluri de 4*;
  • vizitele cuprinse in program;
  • ghid din partea agentiei pe traseu si ghid local intotitor in Maroc.

 

 

  • asigurarea medicala;
  • intrarile la obiectivele turistice ( cele din Maroc, in valoare de 40 € se achita la agentie);
  • taxele de aeroport si securitate si ferry-boat 245 €;
  • excursiile optionale;
  • bacsisuri obligatorii 35 € ;
  • alte servicii decat cele mentionate.

 


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

16 mai, 4 iul, 25 iul, 22 aug, 12 sep, 17 oct

775 €

210 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile   optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 30 pers.

     

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Turul Gibraltar-ului ( tur in microbuze speciale, audio ghidat, opreste in toate punctele de interes ): 37 €

Azemmour & El Jadida 30 €;

Ouarzazate & Ait Benhaddoucu pranz inclus 59 €;

NOTA!
● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. In tarile arabe, standardele hotelurilor pot  sa difere fata de normele europene.

● In cazul neintrunirii numarului minim de participanti, transportul la sol pe durata circuitului de poate efectua si cu minibusuri de 16-25 locuri, cu aer conditionat.

● In situatii de exceptie (evenimente, congrese, conferinte, targuri etc.) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

● Zborul pentru acest program este operat de compania Blue Air (se poate modifica). Orele de zbor sunt informative. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

● Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.
(K)

Sejururi
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Circuite
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare