Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Ucraina – O saptamana in Crimeea

Plecari:15 aug 2012
Transport:AutocarDurata:8 ZileTara:Ucraina
Pret:280 €

Ziua 1. BUCURESTI – ODESSA

Plecare spre Odessa pe ruta Bucureşti – Galaţi – Ismail – Cetaetea Alba. Sosire in cursul serii la Odessa si cazare.

Ziua 2. ODESA – SIMFEROPOL ( 580 Km.)

Mic dejun. Tur de oraş Odessa, continuam apoi prin Mikolaev, situat pe malul râului Bug, unde vom face o foto pauza, spre Simferopol, via Hersen si Armeansk. Sosim la Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea. Cazare.

Ziua 3. SIMFEROPOL – BACCISARAI – SEVASTOPOL ( 200 Km.)

Mic dejun. Vizitarea zonei centrale ( oraş fondat de ruşi în 1784, după ocuparea Crimeei, pe localităţile tătărăşti An Macet (Moscheia Albă ). Cuprinde cca 350 mii de locuitori ( 4 teatre, filarmonică, muzee de artă rusă şi etnografie). Plecare spre Sevastopol, cu popasuri la ruinele cetăţii antice Neapolis – capitala regatului sciţilor între secolele III î. Hr. şi IV după Hr., apoi la Baccisarai, fosta capitala a hanilor tătari din Crimeea, din familia Giray, între 1475 – 1783.  Se poate vizita incinta, Palatul, cu sala de Divan, harem, grădină cu „Fântâna lacrimilor”, descrisă de poetul Puşkin, Mickievicz şi compozitorul W.A. Mozart. Opţional – vizitarea fortăreţei Ciufut – Kale situata pe un platou montan, cu ruine, chilii si fresce impresionante. Sosire la Sevastopol, port la Marea Neagră, unde se află flotele militare ale Rusiei şi Ucrainei. Are 380 mii de locuitori, construit pe o peninsulă, mai întâi de greci ( colonia Chersones în 421I.Hr. ) , apoi sub mai multe stăpâniri. Numele vine de la o altă denumire veche grecească Sevastia. Se vizitează zona ruinelor antice, catedrala”Sf. Vladimir” şi Sf. Petru şi Pavel, zona staţiunii balneare, cu posibilitate de plajă şi servirea mesei. Spre seară intoarcere la Simferopol si cazare.

Ziua 4.  SIMFEROPOL – YALTA ( 200 Km.)

Mic dejun. Plecare la ora 08.00 prin munţi spre litoral şi popasuri la monumentele lui Kutuzov ( general rus pe locul unde a fost rănit într-o bătălie cu turcii şi tătarii la cucerirea Crimeei) şi cel a lui Lew Tolstoi unde a fost bateria de artilerie, unde era romancierul în timpul Războiului Crimeei  (1853 – 1856). Vizitarea oraşului staţiune Yalta ( circa 90.000 locuitori) cu zonă centrală, portul turistic, Memorialul Marinarilor, casa memoriala A.P. Cehov. Optional, ascensiune cu telefericul pe colina Darson, de unde se poate admira o panorama deosebita. La Livadia ( 3 Km. vest ) se afla Marele Palat – reşedinţa ultimului ţar construit până în 1911, locul unde s-a desfăşurat celebra Conferinţă a celor trei mari ( Stalin, Roosvelt, Churchill) in februarie 1945. Intoarcere in Simferopol si cazare.

Ziua 5. SIMFEROPOL & ALUPKA

Mic dejun. Vizita la Poliana Skazok, o expoziţie parc cu personaje din poveşti ruseşti, Parcul Massambra ( 40 Ha.), localitatea balneară Gurzuf, cu ruinele fortăreţei genoveze şi cartierul vechi. Apoi în orăşelul Alupka ( 17 km. ) cu popas la castelul în stil gotic, inaltat pe o stâncă, numit ”Cuibul de rândunică”, emblemă fotografică a Crimeei, şi vizitarea (opţională) a palatului Contelui M. Voronţov, un amestec de stilur: gotic, maur si englezesc. Posibilitate de plajă  şi plimbări pe faleză. Cazare Simferopol.

Ziua 6. SIMFEROPOL – ODESSA ( 580 Km )

Mic dejun. Plecare spre Odessa cu popas pentru tur de oraş şi servirea mesei de prânz în oraşul Herson, situat pe malul  fluviului Nipru (oraş fondat în 1778 de ţarina Ecaterina II a cu şantiere navale, monumente ale generalului Suvorov şi amiralului Uşakov ). Cazare Odessa.

Ziua 7. ODESA – CHSINAU – ISMAIL – GALATI – BUCURESTI

Mic dejun. Plecarea spre casă cu un popas pentru prânz în Chişinău, apoi vizitarea Mănăstirii Căpriana  ( singura ctitorie voievodală rămasă în Basarabia din timpul lui Alexandru cel Bun). Sosire în jurul orei 22.00.

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 transport autocar licentiat 3*;

7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 2* si 3*;

vizitele cuprinse in program;

ghid din partea agentiei pe traseu si translator de lb. ucrainiana si rusa.

 

  asigurarea medicala;

intrarile la obiectivele turistice;

excursiile optionale ;

mesele de pranz si cinele ;

alte servicii decat cele mentionate.


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

15 aug

280 €

100 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 35 pers.

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate in anumite situatii, oferindu-se alternative similare din punct de vedere al confortului si categoriei.

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 71 €Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Circuite
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare