Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Tarile Baltice

Plecari:15 iul 2012, 15 aug 2012
Transport:AutocarDurata:18 ZileTara:Polonia,Rusia,Ucraina
Pret:985 €

Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA (790 km)

Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta ( vezi detalii despre graficul rutelor si orasele de imbarcare la sfarsitul programului ). Sosire seara si cazare la Budapesta.

Ziua 2. CRACOVIA & VARSOVIA (730 km)

Mic dejun. Plecare spre Polonia cu tranzitarea Slovaciei. Popas in Cracovia pentru un tur panoramic: Catedrala gotica, Palatul Regal ( Zamek Krolewski ), orasul vechi. Continuarea drumului spre capitala  Poloniei, Varsovia. Cazare.

Ziua 3. VARSOVIA – VILNIUS  (470 km)

Mic dejun. Tur de oras Varsovia. Se viziteaza: Piata Palatului, Palatul Regal (exterior), Catedrala Sf. Ioan, orasul nou. Continuam traseul spre Lituania. Sosire in cursul serii la Vilnius si cazare.

Ziua 4. VILNIUS – RIGA (310 km)

Mic dejun. Turul capitalei primei tari baltice, Lituania, situata la confluenta raurilor Neris si Vilnele. Vom descoperi frumusetea medievala din centrul istoric al orasului, intrat in patrimoniul UNESCO, unul din cele mai mari centre medievale din Europa. Vizitam Catedrala, Universitatea, Palatul Prezidential, Cartierul Evreiesc, Primaria, Biserica Sf. Petru si Pavel, Manastirea Ortodoxa. Continuam drumul spre Riga, capitala Letoniei, cea mai mare dintre capitalele baltice. Ne delectam cu splendoarea acestui vechi oras hanseatic, care cuprinde cea mai mare concentrare de cladiri si edificii in stil ‘art nouveau’ din Europa. Vom vizita centrul vechi, Catedrala, Biserica Sf. Petru, Castelul Riga ( exterior ), Opera Nationala, Parlamentul. Cazare Riga.

Ziua 5. RIGA – TALLINN (340 km)

Mic dejun. Plecare spre capitala Estoniei, Tallinn. Sosire si vizitarea orasului Tallinn, fermecator si modern, plimbandu-ne prin labirintul de stradute pietruite, cu cladiri vechi de sute de ani si biserici ascunse. O atractie deosebita o constituie Castelul ( construit in sec XIII ), Zidurile Orasului, foarte bine conservate, Biserica Dominicana. Cazare Tallinn.

Ziua 6. ST. PETERSBURG

Mic dejun. Plecam foarte devreme (aprox. ora 06.00) si sosim in St. Petersburg dupa un traseu de cca. 4-5 ore. Orasul si-a pastrat grandoarea epocii tzariste, intruchipat in eleganta geometrica a peisajului urban. Prima oprire va fi la Peterhof (Petrodvoret), complex arhitectural de o rara frumusete, construit de Petru cel Mare, folosit in trecut ca resedinta de vara a tarilor Rusiei. Se pot admira Palaturile si Parcurile decorate cu fantani arteziene, canale si cascade, o veritabila simfonie a apelor, care amintesc de Versailles din Franta. In turul panoramic si pietonal al orasului vom descoperi Fortareata Petru si Paul ( cea mai veche constructie a orasului ), B-dul Nevski, Catedrala, unde se odihnesc toti tarii Rusiei, de la Petru I la Nicolae al II-lea. Timp liber dupa-amiaza. Seara, optional, plimbare cu vaporasul pe raul Neva. Cazare St. Petersburg.

Ziua 7. ST. PETERSBURG  

Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Muzeul Hermitage, adapostit in fostul Palat de Iarna, principala resedinta a familiei imperiale. Se pot admira operele inestimabile ale unora din marii artisti europeni, clasici si moderni ( Monet, Renoire, Picasso, da Vinci, Michelangelo, Rubens etc ). Dupa-amiaza, excursie optionala la Tsarskoye Selo, cunoscut si ca Paltul Ecaterinei, situat la 25 km in afara orasului. Ca una din numeroasele resedinte ale familiei imperiale, Tsarskoye Selo este o veritabila capodopera arhitecturala baroca. Inconjurat de 600 de hectare de gradini si parcuri, decorat in nuante de albastru, alb si auriu, Palatul a devenit un reper turistic inconfundabil. Cazare St. Petersburg.

Ziua 8. ST. PETERSBURG – NOVGOROD

Mic dejun. Plecare spre cel mai important oras istoric din nord-vestul Rusiei, Novgorod ( Veliky Novgorod ), situat la aprox 200 km. de St. Petersburg. Novgorod se mandreste cu cea mai mare varietate de monumente medievale din toata Rusia. Printre acestea se remarca frumoasa Catedrala Sf. Sofia, cu cele 5 domuri, cea mai bine conservara biserica din sec. al 11-lea si unul din cele mai vechi monumente crestine din toata Rusia. Vom vizita in continuare Kremlin-ul, care contine de asemenea cel mai vechi palat, folosit in trecut ca sala de intalniri a arhiepiscopilor. Dincolo de zidurile Kremlin-ului vom putea sa admiram cateva alte constructii crestine monumentale, cum ar fi Catedrala Sf. Nicolae sau Manastirea Yuriev. Cazare Novgorod.

Ziua 9. NOVGOROD – MOSCOVA

Mic dejun. Continuam traseul spre Moscova. En route oprire in Tver, oras situat la confluenta raurilor Volga si Tvertsa, fosta capitala a anui puternic stat medieval si model de oras provincial in Rusia Imperiala. Vom vizita Catedrala Voskresensky si Biserica Sfintei Treimi. Cazare Moscova.

Ziua 10. MOSCOVA

Mic dejun. Tur panoramic al metropolei incluzand Catedrala Sf. Vasile, Teatrul Balsoi, Catedrala Mantuitorului, Piata Rosie, Manastirea Novodevichiy, intrata in patrimoniul cultural UNESCO. Dupa-amiaza continuam cu vizitarea faimosului Kremlin, constructie fortificata monumentala situata in inima metropolei, care cuprinde patru palate si patru biserici inconjurate de ziduri si turnuri, astazi resedinta oficiala a presedintelui Federatiei Ruse. Cazare Moscova.

Ziua 11. MOSCOVA

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un “Tur al Metroului”, vizitand cateva statii dintre cele mai frumoase din lume, decorate cu candelabre si arcuri de marmura, construite cu peste 50 de ani in urma. Dupa-amiaza, excursie optionala la Serghiev Posad, lacasul Bisericii Ortodoxe Ruse incluzand Manastirea Sfintei Treimi ( St. Sergius Lavra ) cu bisericile, Academia de Teologie si muzeul. Seara vom putea participa la o reprezentatie a Marelui Circ de la Moscova. Cazare in Moscova.

Ziua 12. RINGUL DE AUR ( VLADIMIR & SUZDAL )

Mic dejun. Astazi vom putea cunoaste o altfel de Rusie, diferita de tot ce am vazut pana acum, plecand intr-o excursie optionala indedita pe Golden Ring, magnifica regiune situata la nord de Moscova, cunoscuta in trecut cu denumirea ‘Zalesye’ ( dincolo de paduri ). Ringul de Aur cuprinde cateva orasele antice care pastreaza memoria celor mai importante evenimente din istoria Rusiei, cu rol covarsitor in formarea Bisericii Ortodoxe. Orasele au fost numite veritabile ‘muzee in aer liber’ , unde pot fi admirate monumente unice din arhitectura ruseasca din sec 11-18, incluzand kremlin-uri ( citadele rusesti ), manastiri, catedrale si biserici. Vom vizita doua din cele mai reprezentative orasele de pe Golden Ring, Suzdal si Vladimir, ambele pastrand atmosfera pastorala si izul medieval al cladirilor de un farmec aparte. Excursia include pranz servit la un restaurant local. Intoarcere seara in Moscova si cazare.

Ziua 13. MOSCOVA – SERPUKHOV – KURSK

Mic dejun. Plecare spre Kursk. Popas in Serpukhov, situat la 100 km sud de Moscova. Vom vizita impresionanta Manastirea si Catedrala Vysotsky, situata pe malul raului Nara ( aici se afla si o vestita icoana facatoare de minuni ). Seara sosire la Kursk, oras care aminteste de cea mai mare lupta de tancuri din istorie ( confruntarea dintre rusi si nemti, in cel de-al doilea razboi mondial ). Vizitam Manastirea Treimii si Catedrala supraetajata, construita intr-un splendid stil baroc. Cazare Kursk.

Ziua 14. KURSK – SUMY – KIEV

Mic dejun. Continuam traseul spre Ucraina. Popas in Sumy, al carui centru este dominat de Catedrala Transfigurarii Mantuitorului, construita in stil neoclasic ( 56 m inaltime ). Sosim in capitala Ucrainei, Kiev, unul din cele mai vechi orase din estul Europei. Cazare Kiev.

Ziua 15. KIEV

Mic dejun. Tur de oras in care vom putea admira Maydan Nezalezhnosti ( Piata Independentei ), Palaturl Mariyinskiy cu parcul si podul indragostitilor, Manastirea din pestera Pechersk Lavra, Catedrala Sf. Sofia. Dupa-amiaza, optional, vizitarea Muzeului Cernobil. Timp liber. Cazare Kiev.

Ziua 16. KIEV – CERNAUTI

Mic dejun. Plecare spre Cernauti. In turul de oras vom cuprinde Universitatea, Catedrala, Teatrul, statuia lui M. Eminescu, Casa lui Aron Pumnul cu bustul lui Eminescu, Muzeul Bucovinei. Cazare.

Ziua 17. CERNAUTI – SUCEAVA – ODESSA

Mic dejun. Vom tranzita nordul Moldovei cu popas la Manastirea Putna si la Cetatea Sucevei. Sosim la Odessa si tur de oras: Catedrala, faleza, scarile Potemkim, monumentele primului guvernator, Richelieu si a imparatesei Ecaterina Cea Mare, manastirea Sturzovea – ctitorie romaneasca etc. Cazare Odessa.

Ziua 18. ODESA – CHSINAU – ISMAIL – GALATI – BUCURESTI

Mic dejun. Plecarea spre casa cu un popas in Chisinau, apoi vizitarea Manastirii Capriana  ( singura ctitorie voievodala ramasa in Basarabia din timpul lui Alexandru cel Bun). Sosire in Bucuresti seara tarziu.

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 ● transport cu autocar licentiat 3*;

17 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*;

vizitele cuprinse in program ;

ghid din partea agentiei pe durata excursiei si ghizi locali .

 

 

 ● asigurarea medicala;

intrarile la obiectivele turistice;

excursiile optionale;

taxa de viza si procesare Rusia 50 € ;

biletele pentru transportul local, inclusiv pentru turul metroului in Moscova;

alte servicii decat cele mentionate ;


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

15 iul, 15 aug

985 €

400 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Suplimentul single nu include si cazarea de pe vapor. Grup minim 35 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Croaziera pe raul Neva la St. Petersburg ( inclusiv transferuri ) 33 €

Tsarskoye Selo 29 €

Serghiev Posad 39 €

Ringul de Aur ( Soszdal si Vladimir cu pranz inclus ) 89 €

 

TRASEE SI ORASE DE IMBARCARE:

Plecare 15 iul: Bucuresti – Pitesti – Rm. Valcea – Pitesti – Sibiu – Sebes – Deva – Arad

Plecare 15 aug: Bucuresti – Ploiesti – Campina – Brasov – Tg. Mures – Cluj Napoca – Oradea

 NOTA:

● Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile. Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice. In situatii speciale, traversarea cu ferry-boat-ul din Polonia in Suedia se poate face si pe alte rute ( Swinoujsche –Ystad etc )

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate in anumite situatii, oferindu-se alternative similare din punct de vedere al confortului si categoriei.

● In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

●  Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Circuite
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare