Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Siria – Iordania – Liban Incursiune in Orientul Mijlociu

Plecari:29 apr, 20 mai, 16 sep, 7 oct
Transport:AvionDurata:14 ZileTara:
Pret:1097 €

Ziua 1. BUCURESTI – DAMASC

Plecarea din Bucuresti de pe aeroportul Otopeni spre Damasc. Sosire la Damasc. Transfer la hotel. Cazare si cina.

Ziua 2. DAMASC

Mic dejun. Tur panoramic cu vizitarea Bisericilor Ananea si Sf. Paul. Continuam explorarea Damascului vizitand Muzeul National, Palatul Azem, Moscheea Umayad (al patrulea sanctuar islamic important dupa Mecca, Medina si Jerusalim). Dupa-amiaza program liber. Cazare si cina.

Ziua 3. IN DRUM SPRE CAPITALA IORDANIEI

Mic dejun. Plecam spre Amman cu scurta oprire  in anticul oras roman Bosra (cunoscut prin marele sau amfiteatru cu o capacitate de 15000 de locuri). Intrare in Iordania. Popas in Jerash, supranumit ‘Pompeiul Orientului’, cel mai bine conservat oras greco-roman din Orientul Mijlociu, loc de pelerinaj si deopotriva important complex ecleziastic din Decapolis (‘cele zece orase’ unde se spune ca Iisus a facut miracole). Seara sosire in capitala Iordaniei, Amman. Vizita orasului, supranumit si ‘Orasul Alb’, incluzand Citadela cu Templul lui Hercule si Teatrul. Cazare si cina.

Ziua 4. LACASURI BIBLICE:  MADABA, MUKAVIR

Mic dejun. Plecare pe ‘drumul regilor’ spre Petra. En route  scurte opriri pentru vizitarea renumitelor locuri biblice:  Madaba  (unde se afla Biserica Sf.Gheorghe, faimoasa prin mozaicul din sec. Vl  care reprezinta o harta a Palestinei), Muntele Nebo ( locul unde a trait si murit Moise), Mukavir ( Palatul lui Irod ). In drumul nostru oprire la Kerak pentru a vizita impozanta fortareata construita de cavalerii cruciati. Sosire in cursul serii in Petra. Cazare si cina.

Ziua 5. MIRAJUL DESERTULUI: PETRA – WADI RUM Mic dejun. In cursul diminetii se viziteaza Petra, denumita si ‘Orasul Roz’, unde intalnim un spectaculos peisaj arhitectonic, faimosul ‘Siq’ ( culoar de cca. un km sapat in stancile abrupte chiar la intrarea in oras), drumul spre ‘Comoara’ ce serpuieste pe marginea canionului si zeci de monumente interesante: temple, bai, Teatrul Roman, piete etc. Dupa-amiaza  excursie optionala la  Wadi Rum pentru a admira un minunat apus de soare in desert si un spectaculos safari imbarcati in jeep-uri de teren ( aprox 2 ore ). Plecare spre Aqaba, cea mai importanta statiune la Marea Rosie din Iordania. Cazare si cina in Aqaba.

Ziua 6.  PLAJA LA MAREA ROSIE – AQABA

Mic dejun. Program liber pentru plaja si activitati optionale. Posibilitati de snorkeling, diving etc. Cazare si cina Aqaba.

Ziua 7.  PE VALEA IORDANULUI

Mic dejun. Continuam itinerariul pe Valea Iordanului, cu oprire la Marea Moarta. Sosire seara din nou la Amman si instalare la hotel. Cazare si cina.

Ziua 8.  UM QAIS, PELLA

Mic dejun. De la Amman drumul nostru continua inapoi in Siria, cu popasuri la Um Qais si Pella (un alt oras din Dekapolis). Tranzitarea frontierei in Siria. Cazare si cina  zona Damasc.

Ziua 9. DE LA DAMASC LA BEIRUT

Mic dejun. Plecare spre Ma’aloula ( localitate care dateaza din antichitate, singurul loc unde se mai vorbeste aramaico – dialect vorbit si pe vremea lui Iisus ). In drum spre Beirut un popas la Sydnaia, oras renumit prin faimoasa sa Manastire, al doilea oras crestin dupa Ierusalim. Drumul continua spre Liban, cu tranzitarea froniterei. Dupa-amiaza plecare spre Baalbeck, cel mai important sit arheologic din Orientul Mijlociu. Citadela, triada templelor, Jupiter, Bachus, Venus si Marea Moschee sunt cateva dintre marile atractii ale acestui monumental complex arheologic. Cazare si cina in Beirut.

Ziua 10. COMORILE LIBANULUI: TYRR SI SIDON

Dupa micul dejun, se viziteaza Beirut, capitala Libanului, oras cosmopolit si modern, supranumit odata ‘Perla Orientului’: Piata martirilor, Baile Romane, Parlamentul, Moscheea Al-Omari, Catedrala Ortodoxa Sf. George. Dupa-amiaza excursie optionala la cele doua cetati biblice, Tyr si Sidon, doua din cele mai vizitate orase din Liban, incarcate de patru secole de istorie, mituri si legende, unde mai putem admira astazi numeroase obiective arheologice, unele intrate in patrimoniul cultural UNESCO. Intoarcere, cazare si cina Beirut.

Ziua 11. TRIPOLI, BYBLOS, REZERVATIA DE CEDRII

Mic dejun. Turul panoramic al orasului Tripoli, al doilea ca marime din Liban, cu o mare varietate de obiective turistice (fortareata, numeroase moschei si biserici, Castelul Sanjil). Plecare spre Byblos, oras cu o incarcatura istorica, de peste 7000 de ani unde vom vizita site-ul arheologic fenician si roman, Templul Roman, Amfiteatru, Castelul Cruciatilor, Catedrala Jean-Marc. Continuam itinerariul prin Muntii Libanului. Cazare si cina in Siria in zona Homs.

Ziua 12.  PE URMELE CAVALERILOR CRUCIATI

Mic dejun. Vizitam Homs, unde se gasesc adapostite intr-o biserica crestina fragmente din braul Maicii Domnului. Urmatorul popas va fi la Krak des Chavaliers ( Castelul Cruciatilor ), situat la granita cu Libanul, cel mai bine conservat castel din evul mediu si una din marile atractii ale Siriei. Sosire in Palmyra si vizitarea site-ului arheologic din Palmyra, cu templele si mormintele. Cazare si cina la Palmyra.

Ziua 13. VESTIGII ROMANE: APPAMEA, HAMA

Mic dejun. Plecare spre  Aleppo.  En  route scurte opriri in vechile orase romane Appamea si Hama.  Cazare si cina la Aleppo.

Ziua 14. NORDUL SIRIEI: ALEPPO

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Aleppo: Citadela, Marea Moschee, Castelul Sama, Bazarul Souks ( intins pe o suprafata de 13 kmp ). Dupa amiaza timp liber la dispozitia turistilor. Seara cina de bun ramas la un restaurant local. In jurul orei 21.30 transfer la aeroport. Imbarcare si zbor spre tara. Sosire in Bucuresti in cursul diminetii.

 

 


SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

 • · transport avion Bucuresti – Damasc / Aleppo – Bucuresti;
 • · 13 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de 3* si 4*: 3 nopti Damasc sau zona, 1 noapte Amman, 1 noapte Petra, 3 nopti Aqaba, 2 nopti Beirut, 1 noapte zona Homs, 1 noapte Palmyra, 1 noapte Aleppo;
 • · o cina de bun ramas in Aleppo ( ziua 14 ) la un restaurant local ;
 • · vizitele cuprinse in program cu ghizi local si ghid insotitor roman.

 • · asigurerea medicala;
 • · taxele de aeroport si securitate 175 € ;
 • · intrarile la obiectivele turistice 120 € ( se achita la inscriere);
 • · bacsisuri obligatorii: 45 €;
 • · taxele de vize,  asistenta si procesare si taxele de frontiere: 115 €
 • · excursiile optionale;
 • · taxele de iesire din Iordania 7 € si din Siria 35 € (se achita local) ;
 • · alte servicii decat cele mentionate.PLECARI LOC IN CAMERA DUBLA SUPLIMENT SINGLE
29 apr, 20 mai, 16 sep, 7 oct 1097 € 350 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile     optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.  Grup minim 25 pers.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Safari in desert la Wadi Rum cu jeep-uri 4 x 4: 25 €

Tyre si Sidon in Liban: 35 €

 

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, croazierei este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. In tarile arabe, standardele hotelurilor pot  sa difere fata de normele europene.

● In situatii de exceptie, datorita masurilor de securitate care se impun, agentia poate opera modificari in structura programului.

● Persoanele care au viza de Israel in pasaport, pentru a putea participa la acest program, este strict necesar sa isi schimbe pasapotul.

● Zborul pentru acest program este operat de compania Syrian Airlines. Orele de zbor mentionate sunt cu titlu informativ si pot fi modificate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

● datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria araba, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet in Siria, Iordania, Liban nu este de regula potabila. Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate. Se recomanda de asemenea a se lua in bagaj crema solara, alifie contra tantarilor, incaltaminte comoda, palarie si ochelari de soare.

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Sejururi
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 71 €Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Circuite
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare