Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Pe Urmele Civilizatiei Andine

Plecari:10 sept 2012
Transport:AvionDurata:14 ZileTara:Peru,Bolivia,Chile
Pret:2375 €

Ziua 1. BUCURESTI – LIMA

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda ora 13.45 si zbor spre Madrid, ora 15.50. Dupa o escala de aprox. 3,5 ore, ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Lima. Noapte la bord.

Ziua 2. LIMA

Sosire in capitala Perului ora 6.00. Pana la preluarea camerelor la hotel, tur panoramic al orasului, incluzand  Plaza de Armas, Palacio Torre Tagle –un exemplu desavarsit al arhitecturii coloniale (astazi gazduieste Ministerul de Externe ), Palatul Arhiepiscopal, Paseo de la Republica, Piata San Martin, Catedrala, Parque del Amor. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza libera. Cazare in Lima.

Ziua 3. LIMA

Mic dejun. Continuam cu vizitarea Muzeului National de Antropologie si Arheologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de relicve arheologice ale civilizatiei andine, a Muzeului Aurului (prestigioasa expozitie de masti, ornamente si obiecte de aur salvate in urma razilor cuceritorilor spanioli ). Cazare in Lima.

Ziua 4. LIMA – CUSCO

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Lima, imbarcare si zbor spre Cusco. Sosire in stravechea capitala a Imperiului Incasilor, situata la altitudinea de 3350 m, capitala turistica a Perului. Dupa-amiaza dedicata vizitei ruinelor arheologice situate in imediata apropiere a orasului: fortareata Sacsayhuaman, cu zidurile sale cicolpice si centrele ceremoniale Tambomachay, Quenco, Puca Pucara. Vom contiuna cu vizitarea orasului Cusco: Plaza des Armas cu Catedrala, Templul lui Coricancha ( Tempul Soarelui, important loc de cult al imperiului incas ). Seara transfer la un restaurant local pentru o cina traditionala. Cazare in Cusco.

Ziua 5. CUSCO – MACHU PICCHU

Mic dejun. Transfer la gara si plecare cu trenul spre Machu Picchu. Calatoria, de aprox. 3 ore si jumatate este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cusco-ului si traversam peisajele salbatice al inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Sosire in mica gara din Aguas Calientes si continuarea drumului cu autocarul ( aprox. 10 km) catre “Orasul Sfant al Incasilor “, Citadela Machu Picchu. Supranumit si “Orasul Pierdut”, Machu Picchu reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’. Vizitarea complexului arheologic. Pranz la un restaurant local. Intoarcere seara si cazare in Cusco.

Ziua 6. VALEA SACRA A INCASILOR

Mic dejun. Excursie optionala in Valea Sacra a Incasiilor, strabatuta de raul Rio Urubamba. Vizitarea fortaretei incase si a localitatii Pisac, cu admirabilele terase in piatra coborand de-a lungul versantilor Sierrei, piata indiana. Pranz la un retaurant local. Continuam apoi cu vizitarea templelor si a ruinelor de la Ollantaytambo. Cazare Cusco.

Ziua 7. CUSCO – PUNO

Mic dejun. Plecare dimineata devreme cu autocarul spre Puno. Vom face scurte popasuri succesive la Templul Andahuaylillas, unde vom putea admira picturi deosebite ale artei coloniale, Templul Raqchi dedicat zeului incas Wiracocha, La Raya –cel mai inalt punct al acestei rute, prilej de a admira panoramele spectoculoase cu piscurile inzapezite, Pukará –complex arheologic cu constructii in forme piramidale. Sosire la Puno, orasel situat la 3850 m altitudine, pe malul lacului Titicaca. Dupa-miaza dedicata unei plimbari cu barca pe cel mai inalt lac navigabil din lume, cu vizitarea insulelor plutitoare locuite de descendenti ai anticilor Uros. Cazare si cina Puno.

Ziua 8. PUNO – TIAHUANACO – LA PAZ

Mic dejun. Plecare in sud catre La Paz ( 280 km ) cu unele opriri de-a lungul malurilor lacului Titicaca. Trecera frontierei in Bolivia si continuarea traseului prin nemarginitele intinderi ale colinelor boliviene strajuite de varfurile maiestoase ale Cordilierilor. Oprire la Tiahuanaco, unul din cele mai importante centre spirituale si culturale din America de Sud. Deasupra colinelor, la cca 4000 m, se intind impresionantele ruine cu imensele statui imprejmuite de ziduri facute din blocuri de piatra perfect patrate, rezultatul unei tehnici uimitoare. Pranz la un restaurant local. Sosire seara la La Paz, cazare si cina la hotel.

Ziua 9. LA PAZ

Mic dejun. Situata la 3600 m altitudine, cea mai inalta capitala din lume, La Paz  se desfasoara in peisajul dramatic al muntilor sub  forma unui amfiteatru, in cavitatea unui stravechi crater imprejmuit de un grandios arc de munti, printre care se remarca Masivul Illimani acoperit de ghetari. Dimineata vizitam intr-un tur panoramic cele mai importante obiective turistice din capitala Boliviei: Plaza Murillo, Catedrala, Biserica San Francisco, Palatul Guvernului, Catedrala, zona rezidentiala Obrajes. Pranz servit la un restaurant local. Continuam turul cu o vizita in Valea Lunii. Cazare si cina La Paz.

Ziua 10. LA PAZ – ARICA

Mic dejun. Deplasare la Arica cu autocarul, primul oras chilian din itinerariul nostru ( traseul dureaza aprox. 6 ore ). Scurte popasuri en route. Vizitam orasul ‘Eternei Primavari’, Arica, incluzand Catedrala San Marcos, Morro de Arica si Muzeul Arheologic San Miguel de Azapa, care expune o bogata colectie de tezaure ale civilizatiilor pre-columbiane. Cazare Arica.

Ziua 11. ARICA – SANTIAGO

Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Santiago de Chile. Vizitam Santiago, considerat unul din cele mai frumoase orase din lume, intr-un tur panoramic pe care il vom incepe din Dealul Santa Lucia. Vom vizita Piata Armelor, Catedrala, Primaria (exterior), Palatul Guvernatorului. Vizita poate continua cu Muzeul de Arta, care expune o bogata colectie de arta pre-columbiana cu tezaure de inestimabila valoare apartinand celor mai stravechi civilizatii din America de Sud. Dupa-amiaza libera pentru vizite individuale, cumparaturi etc. Optional se poate urca cu funicularul pe Cerro San Cristobal pentru o panorama de exceptie asupra orasului. Cazare Santiago.

Ziua 12. VALPARAISO & VINA DEL MAR

Mic dejun. Excursie optionala pe Coasta Pacificului, stabatand Vaile Casablanca si Curacavi, pentru a ajunge la Valparaiso, cea mai populara statiune litorala din Chile, unde ne va incanta privelistea casutelor multicolore de pe dealuri, a stradutelor pitoresti cu numeroase baruri, magazine si restaurante. Vom vizita si ‘La Sebastiana’, casa memoriala a lui Pablo Neruda, astazi muzeu. Pranz la un restaurant local. Turul continua spre Vina del Mar, numit si ‘Orasul Gradina’, datorita numeroaselor parcuri cu vegetatie luxurianta, si spre Renaca, unul din cele mai exclusiviste locuri de pe coasta, cu restaurante de prestigiu si cladiri moderne. Intoarcere in Santiago si timp liber. Seara optional cina traditionala chiliana cu spectacol. Cazare.

Ziua 13. SANTIAGO – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber in Santiago. Dupa-amiaza transfer la aeroport, imbarcare si zbor spre Paris ( plecare ora 18.45 ). Noapte la bord.

Ziua 14. BUCURESTI

Mic dejun. Sosire in Madrid ora 13.45, zbor in conexiune spre tara.

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 

 • transport cu avion Bucuresti – Lima / Lima – Cusco / Arica – Santiago / Santiago – Bucuresti;
 • transferuri si transport cu autocar / minibus cu aer conditionat pe durata vizitelor si a transferurilor ;
 • cazare 11  nopti cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*: 2 nopti Lima, 3 nopti Cusco, 1 noapte Puno, 2 nopti La Paz, 1 noapte Arica, 2 nopti Santiago  ;
 • 4 cine si 4 pranzuri;
 • vizitele conform programului cu ghizi locali si ghid roman pe toata durata circuitului.

 

 

 • asigurarea medicala;
 • taxele de aeroport pentru zborurile internationale si zborurile domestice 395 €;
 • intrarile la obiectivele turistice 75 €;
 • bacsisurile ( obligatorii ) 45 €;
 • excursiile si vizitele optionale;
 • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

 

 


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

10 sept

2375 €

550 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile     optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.  Grup minim 20 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Valea Sacra a Incasilor in Peru cu pranz inclus 48 €;

Valparaiso & Vina del Mar in Chile cu pranz inclus 65 €

Seara traditionala chiliana 58 € ( inclusiv transferurile ) 

 

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, croazierei este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile vizitate.

● Datorita complexitatii programului, traseul poate fi modificat in anumite situatii speciale, functie de conditii climatice, orare de zbor etc.

● Deoarece in zonele de mare altitudine incluse in traseu se poate manifesta ‘raul de inaltime’, recomandam turistilor consultarea unui medic specialist

inainte de inscriere. Recomandam haine atat pentru anotimpuri calde ( primavara – vara ), cat si pentru anotimpul racoros (toamna), pelerina sau geaca de ploaie si vant, incaltaminte comoda, ochelari de soare, crema solara, alifie impotriva tantarilor. Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria sud-americana, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intotdeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.

● Zborul pentru acest program este operat de compania Iberia si companii locale din America de Sud. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. Orele de zbor mentionate sunt cu titlu informativ si pot fi modificate. Taxele de aeroport sunt valabile la data publicarii programului si pot fi modificate.

● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Albania
Pret:de la 70 €Zile:14 zile
Albania
Pret:de la 70 €Zile:13 zile
Albania
Pret:de la 85 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Circuite
Israel
Pret:595 Eur/persZile:5 zile
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare