Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Mongolia – Coreea de Sud & China

Plecari:17 iul 2012
Transport:AvionDurata:18 ZileTara:Mongolia,Coreea de Sud,China
Pret:2500 €

Ziua 1. BUCURESTI – BEIJING

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henry Coanda si imbarcare in avion pentru zborul spre China via Istanbul, plecare ora 19.20. Dupa o scurta escala in Istanbul, imbarcare in zborul spre Beijing cu plecare la ora 23.45. Noapte si cina in avion.

Ziua 2. BEIJING

Sosire in Beijing ora 14.00. Tur panoramic, trecand prin Piata Tian’anmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis. Complexul palatelor imperiale sunt resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani ( dinastiile Ming si Qing ). Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Seara transfer la restaurant pentru o cina traditionala de bun venit. Cazare Beijing.

Ziua 3. BEIJING

Mic dejun. Dimineata excursie cu autocarul la Marele Zid Chinezesc – emblema a civilizatiei chineze,  singura constructie de pe Pamant ridicata de mana omului vizibila din spatiul cosmic. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza continuarea turului cu Mormintele Regilor Ming ( 1368 – 1644 ), strabatand Drumul Sacru printre giganticele sculpturi de marmura ce infatiseaza figuri umane si animale strajuind mormintele. Seara, optional, participare la un extraordinar spectacol de acrobatie. Cazare Beijing.

Ziua 4. SPRE MONGOLIA

Mic dejun. Transfer matinal la gara centrala si imbarcare in trenul Trans-Mongolian cu destinatia Ulan Bator. Calatoria in sine va fi fascinanta, o adevarata bucurie pentru toti cei care au visat sa calatoreasca pe aceasta ruta faimoasa. Ne indreptam spre nordul Chinei, admirand inca o data, de data aceasta din alta perspectiva, Marele Zid, peisaje pitoresti si viata de zi cu zi a Chinei de Nord care freamata in satele si orasele pe care le strabatem. Spre seara ajungem la frontiera mongola unde vom face o oprire de cca. 2 ore pentru formalitatile vamale si schimbarea ecartamentului trenului (distanta dintre sinele trenului difera in Mongolia fata de China). Noapte in tren.

Ziua 5. TRAVERSAND DESERTUL GOBI

Ne trezim captivati de frumusetea peisajului selenar al Desertului Gobi pe care il traversam cu 100 km / ora. Mai avem de parcurs aproape 6 ore din aceasta calatorie fascinanta de 2800 km, pe care le vom petrece admirand mai departe stepele valurite ale Asiei Centrale, populate pe alocuri de traditionalele ‘yurts’, corturi circulare ale mongolilor nomazi. Mongolia este una din foarte putinele tari unde viata nomada inca mai exista, ca acum 5 secole. Bine ati venit la Ulan Bator ! Dupa-amiaza debarcam din tren si vom face turul capitalei Mongoliei, oras asezat intr-un vast bazin, la 1350 m altitudine, inconjurat de cei patru munti sfinti Bogdh Khan, Songino Khairkhan, Chingeltei si Bayanzurkh. Turul ne poarta prin Piata Sükhbaatar, locul unde a fost proclamata independenta tarii in 1921, pe langa Cladirea Parlamentului si Palatul Culturii, continuand cu vizitarea Muzeului de Istorie Naturala si a Palatului de Iarna Bogd Khaan. Seara cina traditionala de bun venit. Cazare Ulan Bator.

Ziua 6. PRIN STEPELE MONGOLIEI

Mic dejun. Plecam imbarcati in jeep-uri de teren spre vestul Mongoliei, traversand peisajele stepelor cu vegetetie pitica. La 275 km de capitala intram in Parcul National Terelj, in mijlocul unui peisaj desertic, capitivant, cu dune de nisip si interesante formatiuni geologice. Pranzul il vom servi sub forma de picnic. In drumul nostru vom avea prilejul sa vizitam numeroase gospodarii ale famililor locale care se ocupa cu cresterea cailor. Prima noapte a acestei aventuri inedite o vom petrece in traditionalele ‘ger’, locuinte sub forma de corturi circulare in care locuieste majoritatea mongolilor din afara oraselor, situate intr-un complex  turistic amenajat. Cazare si cina.

Ziua 7. KARACHORAM

Mic dejun. Plecam mai departe spre vest, prin Valea Orhon, pentru a ajunge la Karachoram, fosta capitala a imperiului, cunoscuta mai ales datorita Manastirii Erdene Zuu, cea mai mare si mai veche manastire budhista din Mongolia, cu numeroase temple fascinante, inconjurata de cele 102 stupe. En route vom face un scurt popas sa admiram cascada. Dupa pranz, vom vizita manastirea si ruinele orasului, amintind de vremea imperiului lui Genghis Khan. Cazare si cina.

Ziua 8. KHOTON – KHAR BALGAZ

Mic dejun. Continuam traseul spre nord, prin pitorescul satulet Khoton si Khar Balgaz, fosta capitala a canatului turcesc care a condus Mongolia inainte de Genghis Khan. Dupa-amiaza ajungem la lacul Ogii Nuur, situat la altitudinea de 1387 m, in mijlocul unor peisaje idilice, unde ne vom opri pentru cazare. Plimbare optionala cu barca pe lac. Vom putea admira numeroasele specii de pasari, unele dintre ele foarte rare, care populeaza lacul. Cazare si cina.

Ziua 9. SPRE ULAN BATOR

Mic dejun. Ultima etapa a acestei aventuri prin tinuturile Mongoliei o vom peterece in drumul de intoarcere spre capitala. Sosim in Ulan Bator, transfer la hotel si timp liber. Cazare si cina la hotel.

Ziua 10. BINE ATI VENIT IN COREEA DE SUD !

Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare in avion pentru intoarcerea la Beijing. Zbor in conexiune spre Seoul. Sosire in cursul serii, transfer la hotel si cazare.

Ziua 11. SEOUL

Mic dejun. Turul metropolei cu 10 milioane de locuitori ne poarta prin centrul istoric si modern, admirand Palatul Gyeongbok, Casa Albastra ( Palatul Prezidentiak ), Piata Namdaemun, Turnul, Aleea Isadong, Templul Chogesa. Cazare si cina Seoul.

Ziua 12. CHUNCHEON

Mic dejun. Excursie optionala in orasul Chuncheon, situat la 2 ore distanta de Seoul, numit si ‘Venetia Estului’. Vom vizita Insula Nami, savurand aroma sa exotica, plimbandu-ne printre copacii seculari sequoia, unul din principalele locuri de recreere ale locuitorilor capitalei. Dupa-amiaza tur de oras Chuncheon si intoarcere in Seoul.

Ziua 13. SEOUL – PUSAN

Mic dejun. Plecare in sud spre Pusan cu autocarul. Vizitam orasul Pusan, incluzand Turnul Pusan (simbolul orasului), Piata internationala de peste Jagalchi, Bulevardul Nampodolg, Parcul oceanic Taejongdae, Templul Beomeosa ( sec. 7 ), Altarul Chungnyeolsa. Cazare si cina.

Ziua 14. PUSAN – CHEONGJU

Mic dejun. Continuam traseul spre nordul Coreei. En route, popas pentru vizitarea faimosului Templu Tongdosa, unul din cele mai pretuite temple ale Coreei de Sud, unde, potrivit legendei, se afla diverse relicve ale lui Budha insusi ( o roba, un vas de rugaciune, un os din craniul sau). Seara cazare si cina la Cheongju.

Ziua 15. CHEONGJU – MUNTELE SONGNISAN

Mic dejun. Astazi vom vizita pitorescul Cheongju, oras situat in centrul tarii, care gazduieste numeroase festivitati si sarbatori traditionale. Vom putea admira Templul Bulguska si Grotele Seokguram, loc de ermitaj apartinand templului, situat pe tarmul marii la 750 m altitudine, ambele intrate in patrimoniul UNESCO datorita sculpturilor exemplare infatisandu-l pe Budha. In continuare vom vizita Parcul Regal, Observatorul Astronomic si Muzeul National. Pranz la un restaurant local. Plecam spre Parcul National Gayasan, acoperind o suprafata de 800 mii km patrati, traversat de lantul muntos Sobaek. Vom vizita Templul Haeinsa, faimos datorita statuii imense infasisandu-l pe Budha sculptata in stanca muntelui, intrat de asemenea in patrimoniul mondial UNESCO. Vom continua cu vizitarea Templului Beopju, datand din secolul 7, considerat unul din principalele temple ale budhismului coreean. Cazare si cina.

Ziua 16. SONGNISAN – SEOUL

Mic dejun. Continuam traseul spre Seoul, facand o oprire la Muzeului Satului Corean, situat in afara orasului, prilej de a a ne arunca o privire in cultura si viata traditionala ale Coreei de acum 2 secole. Ajungem la Seoul dupa pranz. Timp liber. Cazare si cina Seoul.

Ziua 17. SEOUL

Mic dejun. Timp liber in Seoul. Excursie optionala de exceptie, in zona demilitarizata DMZ, fasie de pamant care desparte Coreea de Sud de cea de Nord, una din cele mai mari atractii pentru orice turist ajuns in Seoul.  Vom vizita Podul Libertatii, Clopotul Pacii, Muzeul Armurilor, Observatorul – prilej de a arunca o scurta privire asupra ‘Nordului’, Tunelul Infiltrarii, unul din cele cateva galerii subterane construite de nord-coreeni ca strategie de invadare. Seara transfer la aeroportul Incheon, imbarcare si zbor spre Istanbul, ora 23.55. Noapte la bord.

Ziua 18. BUCURESTI

Sosire in Istanbul ora 05.50 si zbor in conexiune spre Bucuresti, plecare ora 08.20. Sosire in aeroportul Henri Coanda ora 9.45.

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 

zbor Bucuresti – Beijing / Ulan Bator- Seoul / Seoul -Bucuresti;

14 nopti cazare cu mic dejun, in hoteluri de 3* si 4*  ( 3 nopti in Mongolia cazarea se va face in stabilimente speciale sub forma de corturi circulare, numite ‘ger’, situate in tabere turistice amenajate);

1 noapte cazare in trenul Trans-Mongolian, clasa I-a, in cusete de 4 paturi ( vezi supliment cuseta cu 2 paturi ) ;

4 mese de pranz  si 12 cine, conform programului;

transferurile si transport cu autocar sau minibus cu A/C pe durata circuitului, in jeep-uri de teren zilele 6-9 ;

vizitele cuprinse in program;

ghid din partea agentiei pe traseu si ghizi locali.

 

 

asigurarea medicala;

taxele de aeroport si securitate 395 €;

intrarile la obiectivele turistice 95 €;

taxele de viza si procesare China si Mongolia 95 € (pentru Coreea de Sud nu este nevoie de viza);

taxe de iesire din tarile vizitate ( se achita local );

excursiile si activitatile optionale;

bacsisuri obligatorii 50 € ;

supliment optional cuseta 2 paturi in trenul Trans-Mongolian 190 € ;

alte servicii decat cele mentionate.


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

17 iul

2500 €

525 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 15 pers. Suplimentul single nu include si cazarea din trenul trans-mongolian.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Spectacolul de acrobatie la Beijing ( inclusiv transferuri ): 25 €

Chuncheon 50 €

Zona demilitarizata DNZ ( Coreea ): 80 €

 

NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile vizitate. In Mongolia, 3 nopti cazarea se va face in stabilimente turistice specifice Mongoliei, numite ‘ger’, sub forma de corturi circulare. Aceste unitati de cazare nu au clasificare oficiala si reprezinta singura alternativa, deoarece in zonele vizitate nu exista hoteluri. Cazarea in ‘ger’ este recunoscuta de Ministerul de resort din Mongolia si ofera turistilor din toata lumea o buna ocazie de a cunoaste adevarata viata si cultura mongola. Cazarea in trenul Trans-Mongolian se va face la clasa I-a, in cusete de 4 persoane ( exista posibilitatea achitarii suplimentului pentru cazare in cuseta de 2 persoane ).

● Zborul pentru acest program este operat de compania Turkish Airlines ( se poate modifica ). Orele de zbor sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi schimbate. Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

● In situatii speciale, agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice, functie de conditii climatice, orare de zbor, trafic, vami etc.

● Excursia traverseaza zone geografice diferite, cu clima variabila,  in conseciinta recomandam haine atat pentru anotimpuri calde ( primavara – vara), cat si pentru anotimpul racoros (toamna-iarna), pelerina sau geaca de ploaie si vant, incaltaminte comoda, ochelari de soare, crema solara, alifie impotriva tantarilor. Temperatura in Mongolia este de regula foarte scazuta ( Ulan Bator este cea mai rece capitala din lume) , putand sa coboare in luna septembrie pana la 10 grade pe timpul noptii. Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria asiatica, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intordeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Circuite
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare