Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Mexic & Cuba

Plecari:15 mar 2012
Transport:AvionDurata:20 ZileTara:Mexic,Cuba
Pret:2300 €

Ziua 1. BUCURESTI – MEXICO CITY

Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni ora 07.00 dimineata, imbarcare si zbor  spre Mexico City via Amsterdam, ora 9.00. Sosire in Mexico City ora 19.25 ( ora locala ) si transfer la hotel. Cazare.

Ziua 2. MEXICO CITY & TEOTIHUACAN

Mic dejun. Ne deplasam la Teotihuacan pentru o vizita matinala la impresionantul complex arheologic, supranumit ‘Orasul Zeilor’, unde se vor admira monumentalele Piramide ale Soarelui si Lunii si Templul lui Quetzalcoatl. Dupa-amiaza continuam cu vizitarea Altarului Guadalupe, cel mai important monument religios al Mexicului. Cazare Mexico City.

Ziua 3. MEXICO CITY & XOCHIMILCO

Mic dejun. Turul celei mai mari metropole din lume, cu o populatie de 25 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2400 m.  Vizitam Zócalo (centrul animat al orasului ), Palatul National, construit pe ruinele unui palat aztec, cu minunatele sale picturi murale, opera faimosului pictor mexican Diego Riviera, impozanta Catedrala Metropolitana. Dupa pranz, turul poate continua, optional, cu o vizita la Muzeul National de Antropologie ce adaposteste o bogata colectie de artefacte precolumbiene, dupa care deplasare la Xochimilco, pentru o plimbare de seara cu barcile traditionale pe canale. Cazare Mexico City.

Ziua 4. MEXICO CITY – MONTE ALBAN – OAXACA

Mic dejun. Continuam traseul spre Oaxaca. Sosim si incepem vizita Vizita la Monte Alban ( Muntele Alb ), important complex arheologic, atribuit unui amestec succesiv de civilizatii pre-columbiene zapotec, olmec si mixtec, situat pe un promontoriu artificial inalt de 400 m, in Valea Oxaca. Vom putea admira numeroase temple, picturi murale, piramide in trepte, basoreliefuri, morminte (dintre care se remarca mormantul nr. 7 ), Observatorul (ansamblu de cladiri cu semnificatie astrologica ) si ‘Pietrele Dansatorilor’ ( sculpturi in pietre care infatiseaza barbati dezbracati in diverse posturi contorsionate). Vom vizita Templul Santa Maria Tonantzintla, admirabil decorat manual de catre indigeni, Capela Rosario, Piata Centrala, Catedrala si El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte ). Pranz la un restaurant local.  Ziua de astazi se incheie cu un tur panoramic al orasului Oaxaca. Cazare Oaxaca.

Ziua 5. MITLA – TEHUANTEPEC

Mic dejun. In continuare vizitam vechiul oras pre-columbian Mitla, unul din cele mai emblematice locuri sacre, din care s-au pastrat numeroase cladiri si ziduri decorate cu mozaicuri geometrice distincte. Continuam traseul spre Tehuantepec, nu inainte de a trece pe langa Arborele Tule, copacul cu cel mai mare diametru din lume, masurand la baza trunchiului aproape 12 m, estimat cu o varsta de cel putin 1500 ani. Pranz la un restaurant local. Cazare Tehuantepec.

Ziua 6. CANIONUL SUMIDERO – SAN CRISTOBAL

Mic dejun. Plecam spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, bucurandu-ne de peisajele deosebite ale muntilor. Traversam Canionul Sumidero ( 1000 m inaltime ) admirand peisaje spectaculoase. Plimbarea cu vaporasul prin canion va fi marea atractie a zilei de azi ( optional ). Sosim la San Cristobal si tur panoramic. Cazare.

Ziua 7. SATELE INDIENE – CASCADELE AQUA AZUL

Mic dejun. Vom putea sa intram in contact cu populatia indigena vizitand un sat indian autentic, San Juan Chamula, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom putea sa intram in locuintele lor, sa le admiram templele si chiar sa asistam la unele ritualuri arhaice pagane. Pranz la un restaurant local. Plecam spre Palenque, oprindu-ne sa ne ‘clatim privire’ cu apele azurii ale Cascadelor Aqua Azul. Sosire la Palenque si cazare.

Ziua 8. PALENQUE – MERIDA

Mic dejun. Dimineata vizitarea complexului arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale urmelor civilizatiei maya in Mexic. Vom admira Templul Inscriptilor, cum a fost denumit, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul ( ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, inter-conectate, care adapostesc unele din cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri ) si Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii ) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul II la tron. Pranz la un restaurant local. Continuam itinerariul spre Merida, oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit si ‘Orasul Alb’ (apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras). Vizitam Montejo Avenue, Palatul Guvernatorului, Piata Centrala, Catedrala. Cazare Merida.

Ziua 9. UXMAL – CHICHEN ITZA – CANCUN

Mic dejun. Ne deplasam spre Uxmal, sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatán, avand constructii ale caror arhitectura rivalizeaza in rafinament cu cele de la Palenque ( Palatul Guvernatorului, Templul Adivino, numit si Piramida Magicianului etc ). Continuam spre Chichen Itza, cel mai fascinant centru arheologic pre-hispanic din Mexic, cu functii ceremoniale, unde vom intalni si si urme de cunostiinte avansate de astronomie arhaica ale civilizatie mayase. Vom vizita Templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane, Fantana Sacra (cenote), locul unde erau aruncate spre sacrificiu victimele in onoarea zeului Chaak. Sosire seara la Cancun, celebra statiune a Mexicului de la Oceanul Atlantic. Cazare cunostiinte avansate de astronomie arhaica ale civilizatie mayase. Vom vizita Templul piramidal Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane, Fantana Sacra (cenote), locul unde erau aruncate spre si cina.

Ziua 10. CANCUN & ISLA MUJERES

Mic dejun. Timp liber in care ne vom putea bucura de plajele cu apele turcuaz ale oceanului ( Marii Caraibelor ) sau vom putea vizita, optional, Isla Mujeres ( bauturi si pranz inclus ). Cazare si cina.

Ziua 11. CANCUN – HAVANA

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Havana. Sosire in jurul pranzului. Turul Havanei, orasul contrastelor, in care vom descoperi frumusetea cladirilor coloniale din centrul vechi (Havana Veija ), vom vizita cladirea Capitoliului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, Muzeul Revolutiei, ne vom opri in piata Catedralei unde vom fi impresionati de Palatul marchizului de Aguas Claras, de Catedrala din Havana, Piata Armelor ( cea mai veche piata din Havana). Continuam  cu Vedano, cartier elegant, cu strazile sale pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes. Continuam turul in zona rezidentiala Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei. Vom admira cladirea Universitatii ( se va vizita eleganta Aula Magna ), Muzeul Napoleon gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume, Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege a Romaniei, Carol al II-lea. Seara, optional, transfer in Parcul Cabaña Fort, unde vom fi martorii unei ceremonii militare inedite, vechi de sute de ani, cand la ora 9 fix, fara exceptie, soldati cubanezi imbracati in uniforme militare traditionale trag cu tunurile in aer, parada care aduna in fiecare seara sute de spectatori. Cazare Havana.

Ziua 12. HAVANA & VALE VINALES

Mic dejun. Astazi putem opta pentru o excursie in faimoasa Vale Viñales, cu pranz creol inclus, admirand din locul de belbedere Los Jazmines peisajele pitoresti ale provinciei Pinar del Rio, vizitand apoi pestera indiana si picturile murale preistorice. Excursia ofera un prilej de introducere in viata de zi cu zi a Cubei. Seara, optional, putem participa la renumitul spectacol de Cabaret Tropicana, o reprezentatie de neegalat a luminilor, costumelor si dansurilor exotice ( bautura este inclusa ). Cazare Havana.

Ziua 13. LAGUNA DEL TESORO – CINEFUEGOS – TOPES DE COLLANTES

Mic dejun. Ne imbarcam pe vaporas pentru a porni spre Laguna del Tesoro, unde a debarcat in 1492 Cristofor Columb, luand prima data contact cu locuitorii indieni. In satul indian reconstruit vom vedea casele in care acestia traiau, sculpturi si picturi reprezendand diferite activitati zilnice. Drumul continua spre Cinefuegos, considerat si “Perla Sudului”, remarcant prin imbinarea deosebita intre relieful marin si cel montan si prin aerul frantuzesc pastrat de la vechii colonisti ( a fost colonie franceza in 1819). Se viziteaza Parcul Jose Marti, centrul istoric cu Catedra Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry, Bulevardul Prado. Sosim in Parcul National Topes de Collantes, o veritabila padure tropicala, impresionanta datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatia luxurianta, cu sute de specii de plante. Se pleaca spre Trinidad, ‘cel mai colonial oras al Cubei’. Cazare si cina traditionala.

Ziua 14. TRINIDAD – SANTA CLARA

Mic dejun. In Trinidad vom intalni cel mai bine conservat complex architectural colonial din toata America, inclus in Patrimoniul Unesco. Se viziteaza Muzeul Romantic gazduit in Palatul Brunet, unde sunt expuse colectii de arta decorativa si mobile de epoca, Palatul Cantereo, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul sec. XVIII – XIX atat in interior cat si in exterior, Muzeul Conchanchara ( apartine fabricii de havane ). Vizitam in continuare Turnul Manaca – Iznaca si Valle de los Ingenios, una din cele mai prospere regiuni din Cuba secolelor 17 si 18, care inca isi pastreaza splendoarea si a carei economie inca se bazeaza pe productia trestiei de zahar.  Seara sosim in Santa Clara, cazare si cina.

Ziua 15. SANTA CLARA – VARADERO

Mic dejun. Vizitam Santa Clara, oras in care a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze, in anul 1958:  Parcul Vidal, Mausoleul Che Guevara, Plaza del Mercado, Catedral de Santa Clara de Asis. Dupa-amiaza plecare spre Varadero, statiune emblematica a Cubei, situata la aprox. 160 km de Havana, un veritabil paradis tropical, unul din cele mai indragite locuri din Caraibe. Cazare cu All Inclusive.

Ziua 16 VARADERO – SUN & FUN

Mic dejun. Timp liber sa ne bucuram de plajele imaculate ale Marii Caraibelor si de apele sale de clestar, in timp ce savuram un ‘mojito’ la umbra unui palmier si ascultam cantecul exotic al pasarilor in gradinile paradisiace ale hotelului. Ne asteapta 4 zile cu infinite optiuni de petrecere a timpului, incepand de la plimbari cu barca in largul marii, un safari plin de adrenalina in jungla tropicala acompaniati de ghizi experimentati, scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar etc. Cazare cu All Inclusive.

Ziua 17. VARADERO & CAYO BLANCO

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Cayo Blanco. Transfer de la hotel la Marina Chapelin, de unde se va lua catamaranul. Avem posibilitatea sa inotam cu delfinii, sa facem plaja si snorkeling printre recifele de corali. Bar deschis unde putem experimenta cocktail-urile cubaneze, romul, dar si bucataria cubaneza cu un meniu variat in mare parte bazat pe preparate din peste. Ambianta muzicala, spectacolele cu delfinii si de divertisment vor face aceasta zi de neuitat. Cazare Varadero cu All Inclusive.

Ziua 18.  VARADERO & TURUL PENINSULEI HICACOS

Mic dejun. Program liber pentru plaja si activitati individuale. Optional putem alege un tur al Peninsulei Hicacos, fasie de pamant lunga de 20 km cu plaje superbe, lagune cu ape de clestar si hoteluri luxoase. Se vor face opriri  la Cueva de Ambrosio, un vechi loc de ceremonie aborigen, Bahia de Cochines ( Golful Porcilor unde in 1961 s-a incercat inlaturarea regimului Castro ), Parcul National Cienaga de Zapata, care cuprinde peste 900 specii de plante, 175 de specii de pasari si 31 specii de reptile, multe dintre acestea fiind specii endemice. Vom vizita dupa aceia cea mai importanta crescatorie de crocodili din lume ( cuprinde aprox. 15.000 de exemplare ). Cazare cu all inclusive la Varadero.

Ziua 19. VARADERO – HAVANA

Mic dejun. Dimineata timp liber, prilej de a mai profita putin de soare si de a culege, drept suvenir, cateva scoici si un pumn de nisip de pe plajele idilice ale Caraibelor. Transfer la aeroportul international din Havana, imbarcare si zbor spre Amsterdam, ora 15.50. Noapte si cina in avion.

Ziua 20. AMSTERDAM – BUCURESTI

Aterizam in Paris ora 10.00 si zbor in conexiune spre Bucuresti.

 

   
  zbor Bucuresti – Mexico City / Cancun – Havana / Havana – Bucuresti; transferurile cuprinse in program si transport pe durata circuitului cu autocar / minibus cu A/C;

18 nopti cu mic dejun pe durata circuitului in hoteluri de 4* si 3*

5 cine si 4 pranzuri pe durata circuitului si All Inclusive la Varadero ( 3 mese / zi si bauturi alcoolice si nealcoolice nelimitat );

vizitele cuprinse in program ;

ghizi locali si ghid roman insotitor pe toata durata excursiei.

 

 

  taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale si zborul intern 415 € ; taxele de frontiera ( aprox 35 €, se achita local);

asigurarea medicala;

excursiile si vizitele optionale ;

bacsisuri obligatorii 60 € / pers;

intrarile la obiectivele turistice 175 €;

taxa de viza Cuba 30 €

alte servicii decat cele mentionate

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

15 martie

2300 €

675 €

 

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile    optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Muzeul de Antropologie din Mexico City ( inclusiv intrarea ) si Xochimilco ( inclusiv plimbarea cu barca ): 60 €

croaziera cu iahtul Bonanza la Acapulco:  55 € ( include transferuri, bauturi nealcoolice )

plimbarea cu barca prin Canionul Sumidero: 25 €

Isla Mujeres din Cancun: 110 € ( include transferuri,  bauturi nealcoolice si pranz )

Valea Viñales cu pranz creol inclus 75 € ;

Cabaret Tropicana cu bauturi si snack incluse 75 € 

Croaziera in Cayo Blanco ( cu pranz si bauturi incluse ) 85 € ;

Turul Peninsulei Hicacos 85 € ;

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, croazierei este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile vizitate. In Mexic hotelurile nu dispun de camere triple, punand la dispozitie camere cu 2 paturi duble.

● Traseul poate fi modificat in anumite situatii speciale, functie de conditii climatice, orare de zbor etc.

● Excursia traverseaza zone geografice diferite, cu temperatura si umiditate variabila, de la platouri semidesertice, campii, jungle tropicale, paduri de conifere, drumuri de coasta, in conseciinta recomandam haine atat pentru anotimpuri calde ( primavara – vara ), cat si pentru anotimpul racoros (toamna), pelerina sau geaca de ploaie si vant, incaltaminte comoda, ochelari de soare, crema solara, alifie impotriva tantarilor. Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria mexicana, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intordeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.

● Zborul pentru acest program este operat de compania KLM / Air France si compania locala Aeromexico ( se pot modifica ). Orele de zbor mentionate sunt cu tiitlu informativ si pot fi modificate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate.

● Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 71 €Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Circuite
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare