Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Israel – Pelerinaj in Tara Sfanta

Plecari:29 mar 2012, 12 apr 2012 (PASTE),20 mai 2012,21 iun 2012,12 sept 2012,30 sept 2012,16 oct 2012,9 nov 2012
Transport:AvionDurata:13 zileTara:Israel
Pret:de la 495 €

Ziua 1. BUN VENIT IN TARA FAGADUINTEI !

Intalnire cu ghidul dimineata in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor direct catre Tel Aviv, ora 6.00. Sosim la ora 08.35. Vizitam vechea cetate-port Yaffo, cu Biserica Sf. Mihail si Biserica Sf Petru si Casa lui Simon Tabacarul. Continuam cu Tel Aviv-ul modern, cel mai mare oras al tarii, incepand cu faleza, unde vom intalni hoteluri dintre cele mai renumite din lume. Deplasare in nord de-a lungul coastei, trecand pe langa Cesareea, unde vom vizita Apeductul Roman, si ajungem la Haifa, unul din superbele orase de la Marea Mediterana si al treilea oras ca marime din Israel. In afara de frumusetea amplasarii in trepte a orasului, acesta este renumit si prin faptul ca este centru mondial al religiei Bahai. Vom vizita Biserica Stella Maris, Templul cultului Bahai cu admirabilele gradini terasate ( patrimoniu UNESCO ), Grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Ne indreptam dupa-amiaza spre Nazareth, orasul copilariei lui Iisus, incheiind ziua cu o scurta ascensiune pe Muntele Tabor, cunoscut ca locul Transfigurarii lui Iisus. Vom vizita Biserica Transfigurarii, impartita deopotriva de catolici si de ortodocsi, partea ortodoxa fiind prima asezare religioasa construita de crestinii romani pe Pamantul Sfant ( 1862 ). Cazare si cina Nazareth/Tiberias.

Ziua 2. PE URMELE LUI IISUS

Mic dejun. Coborim spre Marea Galileei. Poposim la Kibutz Yardenit, locul Botezului in apele Iordanului, unde raul se varsa in mare. Vom putea sa participam la ritualul de binecuvintare in Iordan, in camasi albe şi lungi. Optional, putem face o croaziera pe Marea Galileii cu pranz inclus ce contine si Pestele Sf. Petru. Evanghelia dupa Matei: „El i-a zis: Vino! Iar Petru, coborandu-se din corabie, a mers pe apa şi a venit catre Iisus”. Ne deplasam spre Capernaum, pentru a vizita Casa Sfantului Petru. Continuam apoi traseul spre Tabgha, locul unde Hristos a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, vizitand aici Biserica Multiplicarii. Urmatorul popas va fi pe Muntele Fericirilor, o colina domoala, de 560 m inaltime, in mijlocul campiei, de unde putem privi la Marea Galileei. Cina si cazare in Nazareth/Tiberias.

Ziua 3. IN TINUTUL GALILEEI

Dupa micul dejun, vizitam Biserica Bunei Vestiri din Nazareth, inaltata pe locul unde Arhanghelul Gabriel a anuntat-o pe Fecioara Maria ca va naste Fiul Domnului, dupa care vizitam Biserica Ortodoxa Greceasca Sf. Gabriel, unde in altarul mic si intunecos se aude susurul Izvorului Sfintei Marii. Plecam spre Cana Galileei, locul unde Hristos a facut prima minune, transformand apa in vin, in casa lui Simon Cananitul. Continuam pelerinajul prin Valea Iordanului si ne oprim la Manastirea Sf. Gherasim,  indreptandu-ne apoi spre Ierihon ( Autoritatea Palestiniana ), cel mai vechi oras din lume, atestat documentar inca din anul 9000 i.Hr, situat in cel mai jos loc de pe glob ( 400 m sub nivelul marii ). Vizitam Asezamantului Romanesc din Ierihon, cu vedere panoramica catre Muntele Ispitirii. In drumul spre Ierusalim vom face un scurt popas pentru baie la Marea Moarta si vizita la fabrica de cosmetice de la Qumran. Cina si cazare in Ierusalim / Bethleem.

Ziua 4.  BETHLEEM & CETATEA SFANTA

Dupa micul dejun, plecam spre Bethlehem, locul naşterii lui Iisus. Trecem in zona de Autoritate Palestiniana, vizitam Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului ( ridicata de Imparateasa Elena peste pestera în care s-a nascut Iisus ), Grota Laptelui si Biserica Pastorilor. Trecem granita si ne indreptam spre Ierusalim. Urcam apoi pe Muntele Sion şi ne inchinam la Biserica Adormirii Maicii Domnului si la locul unde, acum mai bine de 2000 de ani, s-a petrecut Cina cea de Taina. Vizitam in continuare Mormantul Regelui David, Temnita unde a fost tinut Isus si Zidul Plangerii. Cina si cazare in Ierusalim / Bethleem.

Ziua 5. IERUSALIM – DRUMUL CRUCII !

Mic dejun. Ierusalim, Orasul Sfant, Cetatea lui David ! Urcam pe Muntele Maslinilor, trecem prin Gradina Ghetsemani, cu maslini batrani, locul unde Mantuitorul a fost  vandut de catre Iuda. Vizitam Biserica Tatal Nostru (unde Iisus i-a invatat pe ucenicii sai si unde a fost prins), Biserica Natiunilor şi Biserica Mormantului Maicii Domnului. Apoi privim Valea Gedronului, presarata cu mormintele celor care doresc sa invie primii si Poarta de Aur prin care va intra Mantuitorul la cea de-a doua venire.  Intram in Cetatea Sfanta prin „Poarta Leilor”, una dintre portile vechi ale cetatii. Continuam pe Via Dolorosa, parcuragand Drumul Crucii, cu cele 14 opriri ale lui Iisus Hristos. Vizitam Biserica Sfintei Invieri, ne inchinam la Sfantul Mormant de pe Golgota, Piatra Ungerii, Capela Aratarii lui Hristos. Ierusalim / Bethleem.

Ziua 6. IERUSALIM – BETHANY – EIN KAREM – LIDA – TEL AVIV

Mic dejun. Plecare din Cetatea Ierusalim-ului catre Ein Karem pentru a vizita  Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatoru, apoi ne deplasam la Bethany, situat pe colina sudica a Muntelui Maslinilor, unde Iisus a savarsit miracolul invierii lui Lazar dintre morti. Vizitam Mormantul lui Lazar si plecam mai departe in sud de-a lungul Marii Moarte spre Eilat, cu popas la Masada, sit arheologic deosebit de insemnat, de vechi palate si fortificatii romane, ridicat de Irod cel Mare, astazi inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Masada a fost ultimul refugiu al iudeilor in fata cuceriri romane. Sosim la Eilat, oras-statiune la Marea Rosie, transfer la hotel si timp liber. Cazare si cina Eilat.

Ziua 7. EILAT – TEL AVIV

Mic dejun. Timp liber pentru plaja, baie si activitati facultative. Optional se poate vizita Observatorul Subacvatic. Seara transfer la aeroportul din Tel Aviv pentru zborul de intoarcere in tara.

Ziua 8. LA REVEDERE, TARA SFANTA !  

Imbarcare si zbor spre tara, plecare ora 00.45. Sosire in Bucuresti Henri Coanda ora 03.30

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
  transport avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti si autocar modern, climatizat pe durata traseului; cazare 6 nopti cu demipensiune in hoteluri de 3* – 4*: 2 nopti Nazareth/Tiberias si 3 nopti Ierusalim/Betlehem, 1 noapte Eilat; vizitele cuprinse in program; ghid din partea agentiei pe traseu si ghid local insotitor, vorbitor de limba romana, specializat in pelerinaje religioase ( sau preot local ).    asigurarea medicala; taxe de aeroport si securitate si taxele locale de transport 175 € ; intrarile la obiectivele turistice 45 € ( nu este inclusa intrarea la Masada, se achita local ); bacsisuri obligatorii 30 € ; alte servicii decat cele mentionate 


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

20 martie

495 €

160 €

12 apr ( Paste )

599 €

175 €

20 mai, 21 iun, 12 sep, 30 sep, 16 oct, 9 noi 2012

495 €

160 €

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Croaziera pe Marea Galileei 35 € 

Observatorul Subacvatic din Eilat 35 € 

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 30% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 30 pers.

 

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din Israel.

● Persoanele care au viza de Siria, Iordania, Liban pe pasaport, pentru a putea participa la acest program, este strict necesar sa isi schimbe pasapotul.

● In situatii speciale, datorita masurilor de siguranta care se impun in Israel, agentia poate opera modificari in structura programului.

● Orele de zbor sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

● Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Circuite
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare