Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

India – Grand Tour

Plecari:7 mai 2012
Transport:AvionDurata:23 zileTara:India,Sri Lanka,Nepal,Tibet,China
Pret:2995 €

Ziua 1. BUCURESTI – BOMBAY

Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni, imbarcare si zbor spre Istanbul ( plecare ora 10.45 ). Sosire ora 12.00 si zbor in conexiune spre India ( plecare ora 18.45). Sosim in Bombay ora 04.00. Dupa traditionalul „Swagat” (Urarea de bun venit) si indeplinirea formalitatilor vamale, transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. BOMBAY

Mic dejun. Timp liber dimineata pentru odihna. Vizitam Bombay ( Mumbai ), Poarta Indiei, City Museum, Turnul Rajabai, Templul Jain, Gradinile Hanging, Parcul Kamala Nehru, Templul Bubulnath. Cazare Bombay.

Ziua 3. BOMBAY – COLOMBO

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Colombo, capitala Sri Lankai. Timp liber. Cazare si cina Colombo.

Ziua 4. COLOMBO

Mic dejun. Tur panoramic, incluzand Gradinile Cinnamon, Fortul ( fost centru administrativ britanic si garnizoana militara ), Sea Street, Templul Hindu, Bazarul, Templul Gangarama, Piata Independentei. Cazare si cina Colombo.

Ziua 5. COLOMBO – MAWALLELA – KANDY

Mic dejun. Plecare spre Kandy. En route, vom vizita Gradinile de Mirodenii de la Mawallela, prilej de a invata cate ceva despre aceasta industrie pentru care Sri Lanka este cea mai faimoasa in lume. Pranz la un restaurant local. Sosim la Kandy si tur de oras: Piata centrala, Centrul artizanal, Gradinile Botanice Regale ( peste 5000 de specii de arbori, multi dintre ei specii endemice ), Muzeul de Pietre Pretioase. Dupa-amiaza continuam cu Templul Dintelui Sacru ( aici este pastrat unul din dintii lui Budha, cea mai sacra posesiune a Sri Lankai ). Seara traditionala cu cina si dansuri din diverse parti ale tarii. Cazare.

Ziua 6. KANDY – COLOMBO

Mic dejun. Intoarcere in Colombo. Timp liber pentru plaja, cumparaturi, vizite individuale. Cazare si cina Colombo.

Ziua 7. DELHI – O MIE DE ANI DE ISTORIE

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Delhi. Vizitam Delhi, cu memorialul Gandhi (Parintele Natiunii) la Raj Ghat (locul de incinerare  al lui Mahatma Ghandhi), Poarta Indiei (memorial ridicat in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial), Palatul Prezidential. Cazare  Delhi.

Ziua 8. NEW DELHI – ORASUL GRADINA

Mic dejun. Continuam turul orasului cu vizitarea partii noi, construita de arhitectii englezi ca un oras simetric, cu strazi largi, gradini ingrijite, vile moderne si alei umbrite. Se viziteaza Mormantul Humayun, Templul Lotusului (primul templu Bahai din Asia), Minaretul Qutub (cel mai inalt din intreaga Indie). Dupa-amiaza plecam spre Jaipur cu autocarul. Sosire si cazare.

Ziua 9. JAIPUR – ORASUL ROZ  AL DESERTULUI

Dupa micul dejun, incepem explorarea orasului, construit cu strazi drepte si intersectii perpendiculare. Vizitam maietuosul fort Amber, fosta capitala regala, unde ajungem calarind pe spatele unui elefant pana in varful dealului impadurit. Apoi continuam cu Hawa Mahal, sau Palatului Vanturilor (a carui fatada are 953 ferestre, prin care doamnele curtii puteau sa observe agitatia orasului, fara a fi vazute), palatul Maharajahului in fata unei panorame montane impresionante, Observatorul astronomic Jantar Mantar (datand din sec 18) si Templul Birla. Continuam traseul spre Agra. Cazare Agra.

Ziua 10 FATEHPUR SIKRI – AGRA

Mic dejun. In prima parte a zilei ne deplasam la Fatehpur Sikri, situata la 35 km de Agra, o capodopera din marmura cu palatele si curtile sale, fosta capitala a imparatului moghul Akbar, abandonata in sec 16. Continuam apoi cu vizita fortului Agra si a templelor Mathura (templul lui Shri Krishna Janmabhuni) si Vrindavan (Templul Bankey Bihari si Iskon), legate de nasterea si copilaria lui Krishna. Dupa-amiaza vizitam Taj Mahal, eternul monument al dragostei, construit de imparatul Shahjahan, in cinstea iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal. Seara, optional, participare la spectacolul magicianului. Cazare Agra.

Ziua 11. AGRA – JHANSI – KHAJURAHO

Mic dejun matinal, apoi plecam spre gara, de unde luam trenul spre Jhansi. Ne indreptam cu autocarul spre Orchha, oras cu atmosfera medievala, situat pe malurile raului Betwa. Vizitam palatele si templele din sec 16 construite de conducatorii Bundela: fortul Orchha, Jahangir Mahal, Raj Mahal, Templul Ram Raja. Continuam traseul spre Khajuraho, orasul cu cel mai amplu grup de temple hinduse ( patrimoniu UNESCO ), considerat ca ‘una din cele 7 minuni ale Indiei’. Cazare Khajuraho.

Ziua 12. KHAJURAHO – VARANASI

Mic dejun. Dimineata vizitam templele Khajuraho, construite intre anii 950 si 1050 de catre maretii regi ai dinastiei Chandela, faimoase pentru sculpturile lor murale reprezentand scene erotice din Kamasutra. La pranz transfer la aeroport, pentru zbor la Varanasi, cel mai vechi si mai sfant oras hindus, cunoscut pentru ritualurile si traditiile sale ancenstrale. Sosire si tur de oras, admirand vechile universitati si vizitand  minunatele temple ( Tulsi Manas, Alamgir, Bharat Mata ). Cazare in Varanasi.

Ziua 13. VARANASI –KATHMANDU

Dimineata devreme, inainte de micul dejun, vom putea lua parte la un spectacol fascinant si dramatic, intr-o plimbare cu barca pe fluviul Gange, pentru a admira miracolul rasaritului, in timp ce clopotele templelor si murmurul rugaciunii de dimineata isi impletesc tonalitatile. Varanasi atrage milioane de pelerini hindusi in fiecare an, care vin sa-si purifice sufletul in apele sfinte ale Gangelui, oferind ofrande zeilor. Vom asista la ceremonia sacra a imbaierii de la ghat-uri, dupa care intoarcere la hotel. Dupa micul dejun timp liber pana la  transferul la aeroport. Zbor spre Kathmandu, capitala Nepalului, situata pe  versantii sudici ai muntilor Himalaya. Zborul in sine este spectaculos, putand fi vazute piscurile inzapezite ale celor mai inalti munti din lume. La sosire, se viziteaza Templul Pashupatinath (cel mai sacru templu Hindu dedicat lui zeului Shival ) si Stupa Boudhnath (printre cele mai mari din lume, veche de 2500 ani). Avem prilejul sa ne bucuram de viata de noapte a acestui oras, cu numeroasele sale cazinouri de lux. Cazare si cina.

Ziua 14. KATHMANDU

Dupa micul dejun, vizitam orasul intr-un tur panoramic, oprindu-ne sa admiram Stupa Swambhunath (asezata pe locul de unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial), Hanumandhoka, Templul Taleju, Dupa-amiaza, optional, excursie in ‘orasul cultural al Nepal-ului’, Bhaktapur, care ofera panorame spectaculoase ale peisajelui, cu muntele Everest dominand valea. Cazare si cina Kathmandu.

Ziua 15. KATHMANDU – LHASA

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor transhimalayan spre Lhasa, orasul sacru si deopotriva cel mai inalt oras din lume (3658 m). Supranumit si ‘Acoperisul Lumii’, orasul Lhasa a stat complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Transfer la hotel, dejun la restaurant si timp liber pentru aclimatizare. Dupa-amiaza vom face un tur panoramic cu autocarul. Cazare Lhasa.

Ziua 16. LHASA – ‘ACOPERISUL LUMII’

Mic dejun. Vizitarea Palatului Potala, intins pe o suprafata de 90 mii de metri patrati si inalt de 117 m, cu peste 10 mii de incaperi , fost centru religios si politic al Tibetului si resedinta de iarna a numerosi Dalai Lama. Dejun la restaurant, dupa care vizita la Templul Jokhang, cu o istorie de peste 1300 de ani, centrul spiritual si loc de pelerinaj al budhistilor. Cazare.

Ziua 17. TRAVERSAND HIMALAYA

Mic dejun. Drumul in China continentala il vom parcurge cu faimosul tren trans-himalayan, cel mai spectaculos si mai inalt traseu de cale ferata din lume. Portiunea de 1086 km dintre Lhasa si Golmud a fost terminata in anul 2006 iar traseul a devenit imediat o atractie turistica mondiala, pentru care vanzarea biletelor se face cu luni inainte si doar sub controlul strict al guvernului chinez. Spectacolul naturii, strabatand platourile inalte ale Tibetului, este indescriptibil. Calea ferata traverseaza Pasul Tangulla, trecand pe langa satul Wenquan, si atinge altitudinea record de 5072 m, care ii confera titlul de cel mai inalt traseu feroviar din lume ( cu 255 m mai inalt decat ruta trans-peruviana ! ). Vagoanele de tren sunt complet climatizate, cu aport de oxigen, pentru a face voiajul cat mai confortabil. Puteti incerca o varietate de specialitati culinare in vagonul restaurant panoramic iar in statiile unde trenul opreste, daca timpul permite, puteti cumpara diverse suveniruri de la negustorii ambulanti ( atentie la timpul de stationare ! ). Cazare in tren / cusete.

Ziua 18. SPRE XIAN

Coborand la joasa altitudine, peisajul se schimba treptat si itinerariul continua prin tinuturile deluroase ale Chinei centrale, trecand prin Xining si Lanzhou. Seara sosim la Xian, capitala antica a imperiului si capatul estic al Drumului Matasii. Transfer la un restaurant local pentru cina. Cazare Xian.

Ziua 19. XIAN

Mic dejun. In turul de astazi vom vizita Zidul vechi ce inconjoara orasul, unul din cele mai bine conservate din China,  Mormantul lui Qin Shi Huang, cu soldatii si caii de terra-cota ce imprejmuiesc necropola.  Dejun la restaurant si continuam cu vizitarea Muzeului Provincial si a Marii Pagode a Gastei Salbatice, construita in anul 625. Aici se gasesc numeroase colectii de scripturi budhiste aduse din India de eminentul calugar Xuanzang. Seara participare optionala la un spectacol traditional cu cina ‘jiaozi’. Cazare Xian.

Ziua 20. XIAN

Mic dejun. Timp liber in Xian pentru activitati optionale. Seara transfer si imbarcare in tren clasa I-a pentru cu destinatia Beijing. Cazare in tren.

Ziua 21. BEIJING

Mic dejun. Tur de oras Beijing, trecand prin Piata Tian’anmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis. Complexul palatelor imperiale sunt resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani (dinastiile Ming si Qing ). Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Pranz la un restaurant local. Dupa-amaiaza, optional, putem vizita Templului Cerului, unde imparatii Ming si Qing obisnuiau sa se roage pentru prosperitatea tarii. Acesta este cel mai mare complex de temple din China care a supravietuit pana astazi. Seara, optional, participare la un extraordinar spectacol de acrobatie. Cazare Beijing.

Ziua 22. BEIJING

Mic dejun. Dimineata excursie cu autocarul la Marele Zid Chinezesc – emblema a civilizatiei chineze,  singura constructie de pe Pamant ridicata de mana omului vizibila din spatiul cosmic. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza continuarea turului cu Mormintele Regilor Ming ( 1368 – 1644 ), strabatand Drumul Sacru printre giganticele sculpturi de marmura ce infatiseaza figuri umane si animale strajuind mormintele. Seara tarziu transfer la aeroport, imbarcare si zbor spre tara (plecare ora 23.55). Noapte in avion.

Ziua 23. BUCURESTI

Mic dejun. Sosire in Istanbul ora 5.25 si zbor in conexiune spre Bucuresti ora 08.20. Sosire in Bucuresti Otopeni ora 09.45.


SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
  zboruri Bucuresti–Bombay, Bombay-Colombo, Colombo-Delhi, Khajuraho-Varanasi, Varanasi –Kathmandu, Kathmandu-Lhasa, Beijing – Bucuresti;

transport autocar / minibus cu A/C pe durata circuitului, transport tren pe timp de zi Agra-Jhansi ;

19 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*;

1 noapte in trenul trans-himalayan de la Lhasa la Xian, cusete de dormit de 4 paturi clasa I-a ;

1 noapte in trenul Xian – Beijing, cusete de dormit de 4 paturi clasa I-a ( vezi supliment cuseta dubla );

4 cine si 7 pranzuri conform programului ;

plimbare cu elefantul la Jaipur;

vizitele conform program cu ghid roman din partea agentiei pe traseu si ghizi locali autorizati ;

 

  asigurarea medicala;

taxele de aeroport pentru zborurile internationale si domestice 455 €;

taxe viza si procesare India, Nepal, China si Sri Lanka 170 € ;

intrarile la obiectivele turistice din program 155 € ;

bacsisuri obligatorii: 60 € ;

supliment demipensiune in India: 100 € ;

supliment optional cuseta dubla in tren Xian – Beijing: 35 € 

excursii si activitati optionale;

alte servicii decat cele mentionate.


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

7 mai

2995 €

900 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Spectacolul magicianului la Agra ( inclusiv transferuri ): 20 €

Plimbarea pe Gange & complexul budhist Sarnath: 40 €

Bhaktapur ( Nepal ): 35 €

Spectacolul traditional la Xian cu cina jiaozi ( inclusiv transferuri ): 40 €

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile vizitate.

● In situatii speciale, traseul poate fi modificat, functie de conditii climatice, orare de zbor etc.

● Deoarece in zonele de mare altitudine incluse in traseu se poate manifesta ‘raul de inaltime’, recomandam turistilor consultarea unui medic specialist inainte de inscriere. Excursia traverseaza zone geografice diferite, cu temperatura si umiditate variabile, in conseciinta recomandam haine atat pentru anotimpuri calde ( primavara – vara ), cat si pentru anotimpul racoros (toamna), pelerina sau geaca de ploaie si vant, incaltaminte comoda, ochelari de soare, crema solara, alifie impotriva tantarilor. Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria indiana, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intordeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.

● Zborul pentru acest program este operat de compania Turkish Airlines ( se poate modifica ) si companii aeriene locale. Orele de zbor mentionate sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. In situatii speciale, zborul spre Kathmandu se poate face si de la Bhairawa, transferul pana Bhairawa din Varanasi facandu-se cu autocarul / minibus-ul. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Circuite
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare