Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Incursiune in America de Sud

Plecari:11 mar 2012, 15 sept 2012
Transport:AvionDurata:24 ZileTara:Brazilia, Paraguay,Peru,Bolivia,Chile,Argentina,Uruguay
Pret:3950 €

Ziua 1. BUCURESTI – RIO DE JANEIRO

Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda ora 18.00 si zbor spre Paris, ora 20.00. Dupa o scurta escala, ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Rio de Janeiro. Noapte la bord.

Ziua 2. RIO DE JANEIRO

Sosire in Rio ora 7.30 dimineata. In drum spre hotel, tur panoramic al orasului, in care vom putea descoperi minunatele plaje Copacabana sau Ipanema, Catedrala, Palatul Guanabara (resedinta guvernatorului statului ), contrastul izbitor intre stilul colonial vechi si impresionanta arhitectura moderna. Dupa-amiaza libera. Cazare Rio de Janeiro.

Ziua 3. RIO DE JANEIRO

Mic dejun. Excursie optionala prin padurea tropicala catre inaltimea pe care se afla renumita statuie a Mantuitorului Iisus Christos. De pe platforma situata la 700 de metri altitudine vom avea o priveliste ametitoare asupra orasului Rio de Janeiro, golfului Guanabara, dealului Sugar Loaf ( tarm specific Braziliei, numit geologic “capatana de zahar”), podul de 14 km Rio-Niteroi, Laguna Rodrigo de Freitas, oceanul Atlantic si plajele din sudul orasului. Dupa-amaiza, dupa un periplu de-a lungul faimoaselor plaje din Rio se ia telecabina din Praia Vermelha catre Muntele Urca, cu gradini si punct de belvedere catre Golful Botafogo. A doua parte a plimbarii va cuprinde ascensiunea catre inaltimea Sugar Loaf, la 400 m deasupra oceanului. Fantastica priveliste asupra orasului si a golfului Guanaba, vazute din unghiuri diferite, cu greu vor putea fi uitate. Cazare Rio.

Ziua 4. RIO DE JANEIRO – IGUASSU FALLS

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Iguassu, urmatoarea etapa a voiajului nostru sud-american. Sosire in Iguassu, oras situat la granita cu Argentina si Paraguay, renumit datorita cascadelor spectaculoase, comparabile ca grandoare si frumusete cu Cascadele Victoria. Vom admira partea braziliana a cataractelor, parte a Parcului National (UNESCO ), unde tabloul dramatic creat de caderea zgomotoasa a apei si curcubeul magnific lasa orice vizitator fara suflare. Optional, recomandam un zbor de agrement cu elicopterul, pentru o vedere panoramica unica, atotcuprinzatoare (atat partea braziliana cat si cea argentiniana). Seara optionala de Samba cu cina inclusa. Cazare Iguassu.

Ziua 5. IGUASSU FALLS

Mic dejun. Putem opta astazi pentru o excursie optionala de exceptie, in partea argentiniana, care combina intreaga esenta a Parcului National Iguassu, atat prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin si Garganta do Diablo (Gatlejul Diavolului), cea mai inalta parte a cascadei, cat si prin aventura in sine a traseului. Dupa-amiaza turul poate continua cu o vizita la Barajul Itaipu, cea mai mare hidrocentrala din lume, construita in parteneriat cu Paraguay pe raul Parana, pentru al carei proiect nemaintalnit a fost necesara inundarea unei mari parti a junglei apartinand Parcului National. Considerata una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’, Itaipu poate asigura intregul necesar de energie elecrica al Paraguay-ului si al Braziliei de Sud. Cazare Iguassu.

Ziua 6. IGUASSU FALLS

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Asuncion ( aprox 4 ore ), via Ciudad del Este, oras paraguyan situat in imediata apropiere a granitei. En route vom face un popas pe malul lacului Ypcaray. Sosim in Asuncion, capitala Paraguay-ului. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 7. ASUNCION

Mic dejun. Vom incepe explorarea orasului, admirand frumusetea cladirilor coloniale in contrastul noilor cladiri moderne, Catedrala, Gradina Botanica si Palatul Guvernamental, care aminteste vizitatorilor de Versailles. Seara traditionala paraguayana cu cina ( optional ). Cazare.

Ziua 8. ASUNCION – LIMA

Mic dejun. Timp liber pana la transferul la aeroport pentru zborul spre Lima. Sosire in capitala Perului, transfer la hotel si cazare.

Ziua 9. LIMA

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Lima, incluzand  Plaza de Armas, Palacio Torre Tagle – un exemplu desavarsit al arhitecturii coloniale (astazi gazduieste Ministerul de Externe ), Palatul Arhiepiscopal, Paseo de la Republica, Piata San Martin, Catedrala, Parque del Amor. Pranz la un restaurant local. Cazare in Lima.

Ziua 10. LIMA

Mic dejun. Continuam cu vizitarea Muzeului National de Antropologie si Arheologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de relicve arheologice ale civilizatiei andine, a Muzeului Aurului (prestigioasa expozitie de masti, ornamente si obiecte de aur salvate in urma razilor cuceritorilor spanioli ). Cazare in Lima.

Ziua 11. LIMA – CUSCO

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Lima, imbarcare si zbor spre Cusco. Sosire in stravechea capitala a Imperiului Incasilor, situata la altitudinea de 3350 m, capitala turistica a Perului. Dupa-amiaza dedicata vizitei ruinelor arheologice situate in imediata apropiere a orasului: fortareata Sacsayhuaman, cu zidurile sale cicolpice si centrele ceremoniale Tambomachay, Quenco, Puca Pucara. Vom contiuna cu vizitarea orasului Cusco: Plaza des Armas cu Catedrala, Templul lui Coricancha (Tempul Soarelui, important loc de cult al imperiului incas). Seara transfer la un restaurant local pentru o cina traditionala. Cazare in Cusco.

Ziua 12. CUSCO – MACHU PICCHU

Mic dejun. Transfer la gara si plecare cu trenul spre Machu Picchu. Calatoria, de aprox. 3 ore si jumatate este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cusco-ului si traversam peisajele salbatice al inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Sosire in mica gara din Aguas Calientes si continuarea drumului cu autocarul ( aprox. 10 km) catre “Orasul Sfant al Incasilor “, Citadela Machu Picchu. Supranumit si “Orasul Pierdut”, Machu Picchu reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’. Vizitarea complexului arheologic. Pranz la un restaurant local. Intoarcere seara si cazare in Cusco.

Ziua 13. VALEA SACRA A INCASILOR

Mic dejun. Excursie optionala in Valea Sacra a Incasiilor, strabatuta de raul Rio Urubamba. Vizitarea fortaretei incase si a localitatii Pisac, cu admirabilele terase in piatra coborand de-a lungul versantilor Sierrei, piata indiana. Pranz la un retaurant local. Continuam apoi cu vizitarea templelor si a ruinelor de la Ollantaytambo. Cazare Cusco.

Ziua 14. CUSCO – PUNO

Mic dejun. Plecare dimineata devreme cu autocarul spre Puno. Vom face scurte popasuri succesive la Templul Andahuaylillas, unde vom putea admira picturi deosebite ale artei coloniale, Templul Raqchi dedicat zeului incas Wiracocha, La Raya –cel mai inalt punct al acestei rute, prilej de a admira panoramele spectoculoase cu piscurile inzapezite, Pukará –complex arheologic cu constructii in forme piramidale. Sosire la Puno, orasel situat la 3850 m altitudine, pe malul lacului Titicaca. Dupa-miaza dedicata unei plimbari cu barca pe cel mai inalt lac navigabil din lume, cu vizitarea insulelor plutitoare locuite de descendenti ai anticilor Uros. Cazare si cina Puno.

Ziua 15. PUNO – TIAHUANACO – LA PAZ

Mic dejun. Plecare in sud catre La Paz ( 280 km ) cu unele opriri de-a lungul malurilor lacului Titicaca. Trecera frontierei in Bolivia si continuarea traseului prin nemarginitele intinderi ale colinelor boliviene strajuite de varfurile maiestoase ale Cordilierilor. Oprire la Tiahuanaco, unul din cele mai importante centre spirituale si culturale din America de Sud. Deasupra colinelor, la cca 4000 m, se intind impresionantele ruine cu imensele statui imprejmuite de ziduri facute din blocuri de piatra perfect patrate, rezultatul unei tehnici uimitoare. Pranz la un restaurant local. Sosire seara la La Paz, cazare si cina la hotel.

Ziua 16. LA PAZ

Mic dejun. Situata la 3600 m altitudine, cea mai inalta capitala din lume, La Paz  se desfasoara in peisajul dramatic al muntilor sub  forma unui amfiteatru, in cavitatea unui stravechi crater imprejmuit de un grandios arc de munti, printre care se remarca Masivul Illimani acoperit de ghetari. Dimineata vizitam intr-un tur panoramic cele mai importante obiective turistice din capitala Boliviei: Plaza Murillo, Catedrala, Biserica San Francisco, Palatul Guvernului, Catedrala, zona rezidentiala Obrajes. Pranz servit la un restaurant local. Continuam turul cu o vizita in Valea Lunii. Cazare si cina La Paz.

Ziua 17. LA PAZ – ARICA

Mic dejun. Deplasare la Arica cu autocarul, primul oras chilian din itinerariul nostru ( traseul dureaza aprox. 6 ore ). Scurte popasuri en route. Vizitam orasul ‘Eternei Primavari’, Arica, incluzand Catedrala San Marcos, Morro de Arica si Muzeul Arheologic San Miguel de Azapa, care expune o bogata colectie de tezaure ale civilizatiilor pre-columbiane. Cazare Arica.

Ziua 18. ARICA – SANTIAGO

Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Santiago de Chile. Vizitam Santiago, considerat unul din cele mai frumoase orase din lume, intr-un tur panoramic pe care il vom incepe din Dealul Santa Lucia. Vom vizita Piata Armelor, Catedrala, Primaria (exterior), Palatul Guvernatorului. Vizita poate continua cu Muzeul de Arta, care expune o bogata colectie de arta pre-columbiana cu tezaure de inestimabila valoare apartinand celor mai stravechi civilizatii din America de Sud. Dupa-amiaza libera pentru vizite individuale, cumparaturi etc. Optional se poate urca cu funicularul pe Cerro San Cristobal pentru o panorama de exceptie asupra orasului. Cazare Santiago.

Ziua 19. VALPARAISO & VINA DEL MAR

Mic dejun. Excursie optionala pe Coasta Pacificului, stabatand Vaile Casablanca si Curacavi, pentru a ajunge la Valparaiso, cea mai populara statiune litorala din Chile, unde ne va incanta privelistea casutelor multicolore de pe dealuri, a stradutelor pitoresti cu numeroase baruri, magazine si restaurante. Vom vizita si ‘La Sebastiana’, casa memoriala a lui Pablo Neruda, astazi muzeu. Turul continua spre Vina del Mar, numit si ‘Orasul Gradina’, datorita numeroaselor parcuri cu vegetatie luxurianta, si spre Renaca, unul din cele mai exclusiviste locuri de pe coasta, cu restaurante de prestigiu si cladiri moderne. Intoarcere in Santiago si timp liber. Seara optional cina traditionala chiliana cu spectacol. Cazare.

Ziua 20. SANTIAGO – MONTEVIDEO

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Montevideo, capitala Uruguay-ului, cea mai europeana capitala din America de Sud. Vom vizita centru vechi ( Ciudad Vieja ), Plaza de Independecia, Catedrala, Palacio Salvo, Mausoleo de Artigas etc. Seara uruguay-ana optionala cu spectacol folcloric si cina. Cazare Montevideo.

Ziua 21. MONTEVIDEO – BUENOS AIRES

Mic dejun. Transfer cu ferry-boat-ul in Buenos Aires ( aprox 3 ore ), cea de-a cincea capitala din voiajul nostru in America de Sud. Sosire si tur de oras: Teatrul Colon, Cartierul Boca (cartierul italian ), Calle Florida ( principala artera comerciala a orasului ), Piata San Martin, Catedrala Metropolitana. Cazare Buenos Aires.

Ziua 22.  BUENOS AIRES & DELTA EL TIGRE

Mic dejun. Timp liber in Buenos Aires pentru vizite individuale, cumparaturi etc. Optional, vom putea participa la cea mai populara excursie din Buenos Aires, plecand cu trenul de coasta pana la El Tigre, orasel insular aflat in mijlocul deltei, inconjurat de cele trei rauri Tigre, Lujan si Reconquista. La sosire, transfer in micul port pentru o plimbare relaxanta cu barca prin Delta raului Parana, prilej de a admira peisajele minunate, cu nenumarate insulite care formeaza acest ecostistem fascinant. Pranz la un restaurant local. Intoarcere dupa-amiaza in Buenos Aires. Seara optionala de tango cu beefsteak argentinian. Cazare.

Ziua 23.  BUENOS AIRES – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber in prima parte a zilei. Aprox. ora 15.00 transfer la aeroport, imbarcare pentru zborul transatlantic cu destinatia Paris ( plecare ora 18.10 ). Noapte si cina la bord.

Ziua 24.  BUCURESTI

Sosire la Paris ora 11.00 si zbor in conexiune spre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Otopeni ora 16.15.

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 

 • transport cu avion Bucuresti – Rio de Janeiro, Rio-Iguassu, Asuncion – Lima,  Lima – Cusco,   Arica – Santiago, Santiago-Montevideo, Buenos Aires – Bucuresti;
 • transferuri si transport cu autocar / minibus cu aer conditionat pe durata vizitelor, bilete de tren pentru excursia pe Machu Pichu ;
 • cazare 22  nopti cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3* ( in ziua 20, datorita transferului foarte matinal, micul dejun se poate pierde );
 • 4 cine si 4 pranzuri ( + 5 cine si 3 pranzuri in cadrul excursiilor optionale ) ;
 • vizitele conform programului cu ghizi locali si ghid roman pe toata durata circuitului.

Nota: in anumite situatii, transportul pe ruta Montevideo – Buenos Aires se poate face si cu avionul ( 35 min ) sau autocarul ( 4 ore ).

 

 

 • asigurarea medicala;
 • taxele de aeroport pentru zborurile internationale si zborurile domestice 495 €;
 • intrarile la obiectivele turistice 165 €;
 • bacsisurile ( obligatorii ) 60 €;
 • taxa de procesare si asistenta viza Bolivia 20 € ( se achita in tara) si taxele de iesire din tarile vizitate (aprox. 25 €, se achita local );
 • excursiile si vizitele optionale;
 • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

 

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

11 mar, 15 sept

3950 €

755 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.  Grup minim 20 pers.

 

   EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Corcovado & Sugar Loaf in Rio 88 €  

Seara de samba cu cina la Iguassu 79 € ( inclusiv transferurile ) 

Barajul Itapu de la Iguassu 55 €

Cascadele Iguassu – partea argentiniana 67 € 

Seara traditionala paraguayana cu cina 53 € ( inclusiv transferurile ) 

Valea Sacra a Incasilor in Peru cu pranz inclus 48 €;

Valparaiso & Vina del Mar in Chile 65 €

Seara traditionala chiliana 58 € ( inclusiv transferurile ) 

Seara uruguay-ana cu spectacol folcloric si cina 63 € ( inclusiv transferurile ) 

Seara de tango cu beefsteak argentinian 72 € ( inclusiv transferurile ) 

Delta El Tigre, pranz innclus 68 €

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, croazierei este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile vizitate.

● Datorita complexitatii programului, traseul poate fi modificat in anumite situatii speciale, functie de conditii climatice, orare de zbor etc.

● Deoarece in zonele de mare altitudine incluse in traseu se poate manifesta ‘raul de inaltime’, recomandam turistilor consultarea unui medic specialist inainte de inscriere. Excursia traverseaza 3 anotimpuri si 8 fusuri orare, in conseciinta recomandam haine atat pentru anotimpuri calde ( primavara – vara ), cat si pentru anotimpul racoros (toamna), pelerina sau geaca de ploaie si vant, incaltaminte comoda, ochelari de soare, crema solara, alifie impotriva tantarilor. Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria sud-americana, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intotdeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.

● Viza pentru Bolivia se obtine prin intermediul Consulatului Boliviei din Lima ( Peru ) si este gratuita.  Taxa de 20 € acopera cheltuielile de asistenta din partea firmei partenere din Peru, transport pentru deplasarea grupului la consulat, ghid, procesarea documentelor. Este necesara o fotografie color tip pasaport, formular tipizat ( se completeaza in tara ) si certificat de vaccin impotriva febrei galbene ( incepand cu anul 2008 ).

● Zborul pentru acest program este operat de compania Air France si companii locale din America de Sud. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. Greutatea maxima admisa a bagajelor de cala este de 30 kg la zborurile transatlantice si 20 kg la zborurile interne. Orele de zbor mentionate sunt cu titlu informativ si pot fi modificate. Taxele de aeroport sunt valabile la data publicarii programului si pot fi modificate.

● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Albania
Pret:de la 70 €Zile:14 zile
Albania
Pret:de la 70 €Zile:13 zile
Albania
Pret:de la 85 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Circuite
Israel
Pret:595 Eur/persZile:5 zile
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare