Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Egipt – Misterele Faraonilor

Plecari:20 mar 2012, 24 apr 2012, 29 mai 2012, 4 sept 2012, 25 sept 2012, 16 oct 2012, 6 nov 2012
Transport:AvionDurata:10 zileTara:Egipt
Pret:de la 695 €

Egiptul, tara faraonilor si a zeului Ra, cu radacini care se pierd intr-o istorie de peste sapte  milenii, este o veritabila tara-muzeu in care s-au contopit ca intr-un creuzet cele mai mari civilizatii de-a lungul epocilor. Un straniu si armonios amestec intre istoria faraonica, greaca, romana, crestina si islamica, un taram plin de istorie si legende, locul in care s-au nascut stiintele, au crescut religiile, au inflorit artele. Batranul Nil strabate tara de la nord la sud, strabatand tinuturile desertice incarcate de mitologie, pana se varsa in Mediterana.
Cairo, perla Orientului, orasul celor o mie de  minarete,  cosmopolit si modern,  in care sarmul asiatic contrasteaza cu agitatia tipic mediteraneana, este cel mai aglomerat oras din batrana Africa. Trecutul si prezentul se intalnesc in acest loc situat pe malurile Nilului, la intrarea in delta: in partea sa estica stau marturie 2 milenii de cultura islamica, ebraica si crestina copta, inca ifloritoare in ziua de azi, iar in partea de vest se intinde orasul antic Memphis, capitala Regatului vechi. Cladirile moderne ajung pana aproape de Platoul Giza, pe care troneaza cea mai veche dintre cele 7 minuni ale lumii antice si unica ramasa pana in zilele noastre, Piramida lui Keops, alaturi de alte vestigii cu varsta de 4-5 mii de ani.

Ziua 1. BUCURESTI – CAIRO

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Otopeni, ora 21.40, imbarcare si zbor spre Cairo, ora 23.40. Sosire ora 2.25, dupa formalitatile de frontiera, transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. MISTERELE PIRAMIDELOR

Mic dejun. In prima parte a zilei vizitarea Piramidelor Keops, Kephren & Mikerinos, una din cele 7 minuni ale lumii, si a misteriosului Sfinx. La intoarcere oprire la Institutul de Papirusuri, Laboratorul de Parfumuri si Scoala Orientala de Covoare. Dupa-amiaza, vizita optionala la Muzeul de Egiptologie, unde este adapostita faimoasa comoara a lui Tutankamon. Seara va sugeram o cina de bun venit la un restaurant local situat pe malul Nilului. Cazare Cairo.

Ziua 3. ALEXANDRIA

Mic dejun. Excursie optionala cu pranz inclus la Alexandria, unde putem admira Teatrul Roman, Citadela, Gradinile Montazah, Parcul Arheologic. Timp liber pentru plimbare pe tarmul Mediteranei sau alte activitati. Intoarcere in Cairo si cazare.

Ziua 4. FARMECUL METROPOLEI

Mic dejun. Astazi putem continua explorarea misterelor faraonilor cu o incursiune ‘extra urbana’ pentru vizitarea Piramidei in Trepte de la Saqarra si a capitalei vechiului Regat, Memphis, unde vom putea admira muzeul in aer liber cu numeroase statutete datand de 4000 ani, printre care su Colosul lui Ramses II. Dupa amiaza timp liber la dispozitie. Se pot vizita, optional, intr-o excursie de aprox. 4 ore, Cartierul Coptic si  Moscheea Mohamed Ali. Seara transfer la gara si imbarcare in tren clasa I pentru plecarea spre Luxor ( turistii care opteaza pentru cusete de dormit au incluse cina si micul dejun de a doua zi, servite de stewarzi la cabina ).

Ziua 5. LEGENDELE NILULUI

Sosire dimineata la Luxor si transfer la vapor. Incepe  aventura Nilului intr-o spectaculoasa croaziera pe apele legendarului fluviu african. Timpul liber il puteti petrece la plaja pe puntea vasului admirand in acelasi timp fermecatoarele peisaje care se succed de-a lungul malurilor: sate pescaresti vechi de sute de ani, culturi de palmieri, temple antice incarcate de mitologie, fascinante apusuri de soare. Vizitarea malului estic al Nilului ( Malul Soarelui si al Vietii ) unde ghidul va initia in misterele  templelor antice de la Luxor si Karnak.  Invatati, cu putina bunavointa, sa descifrati hieroglifele egiptene care traduc impresionante scene din mitologia acestei tari. Seara nu ratati fascinantul spectacol de sunet si lumini de la Templul Luxor (optional).  Noapte la bord / pensiune completa.

Ziua 6. VALEA REGILOR

Mic dejun. Excursie optionala pe malul de vest unde vom vizita Valea Regilor ( mormintele faraonilor ), Templul Reginei Hatshepsut si Colosii lui Memnon. Navigare in amonte. Seara spectacole de divertisment si animatie. Noapte la bord / pensiune completa.

Ziua 7. LEGENDELE NILULUI SI TEMPLELE ZEILOR

Mic dejun. Popas la Edfu pentru vizitarea templului dedicat zeului Horus. Timp liber pentru cumparaturi in mini bazarul de la Edfu. Navigare spre Esna si traversarea ecluzei. Vizitarea templului celor doi zei: Sobeik si Haroeris de la Komombo. Continuam navigarea spre Aswan.  Noapte la bord / pensiune completa.

Ziua 8. ASWAN

Mic dejun. Sosire in Aswan. Scurta plimbare  cu feluca  in jurul  insulei Elephantina cu  vizitarea  Gradinii Botanice. Optional  vizitarea Obeliscului Neterminat si a Marelui Baraj. Noapte la bord / pensiune completa.

Ziua 9. TEMPLELE DE LA ABOU SIMBEL

Mic dejun. Excursie optionala la Abu Simbel, situat in sudul Egiptului, pentru a vizita Templele lui Ramses II si Nefertari, unele din cele mai fascinante monumente arhitecturale construite cu peste 3000 de ani in urma, sapate in malul Nilului. Dupa-amiaza plecare spre Hurghada. Sosire, cazare si cina.

Ziua 10. HURGHADA

Mic dejun. Timp liber la Marea Rosie pentru plaja si activitati optionale. Descoperiti fascinantele recifuri de corali si fauna subacvatica a uneia dintre cele mai limpezi mari din lume ( vizibilitate 15 –20 m ). Ca program alternativ, putem opta pentru un safari – incursiune in desert cu cina barbecue sau o plimbare pe mare cu barca cu fundul de sticla.  Dupa-amiaza tarziu plecare cu autocarul la Cairo. Transfer tarziu la aeroport pentru imbarcare in zborul spre casa.

Ziua 11. BUCURESTI

Sosire in Bucuresti Henry Coanda ora 06.15.

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 

 • transport avion Bucuresti – Cairo – Bucuresti;
 • 3 nopti cazare in Cairo, hotel 4* cu mic dejun, 4 nopti pe vas de croaziera 5* cu pensiune completa, 1 noapte la Hurghada, hotel 4* cu demipensiune, 1 noapte in tren clasa I, compartiment turistic cu fotolii rabatabile ( vezi supliment cuseta );
 • vizitele cuprinse in program cu ghizi locali si ghid insotitor roman;
 • transferuri si transport cu autocar / minibus cu A/C  pe durata traseului;
 • intrarile la obiectivele turistice vizitate ( nu este inclusa intrarea in Piramide, ci doar in incinta complexului ).

 

 

 • asigurerea medicala;
 • taxele de aeroport si securitate 115 € ;
 • taxa de  viza 18 €;
 • bacsisuri obligatorii : 25 € / copii gratis;
 • excursiile optionale ;
 • supliment optional vagon de dormit ( cuseta 2 persoane), inclusiv cina si mic dejun: 45 € / pers. (recomandabil );

 

 

    

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPL. SINGL

20 mar, 24 apr, 29 mai

695 €

175 €

4 sep, 25 sep, 16 oct, 6 nov

735 €

180 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile     optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.  Grup minim 20 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

■ CAIRO: Cina in Cairo  ( ziua 2 ) 11 €; Muzeul de Egiptologie 19 €; Cartierul Copt – Moscheea Mohamed Ali 32 €; Alexandria cu pranz inclus: 50 €; Memphis & Complexul Sakkara cu Piramida in trepte 35 €.

■ LUXOR: Spectacolul de sunet si lumini la Karnak 25 €; Valea Regilor & Templul Hatschepsut 39 €

■ ASWAN: Obeliscul Neterminat si Marele Baraj de la Aswan 30 €; Abou Simbel 75 €

■ HURGHADA: Insula Giftun 30 €; Barbeque Safari 32 €

SHARM EL SHEIKH: Muntele Sinai si Manastirea Sf. Ecaterina 55 €; Ras Mohamend 32 €

Toate excursiile optionale includ si intrarile la obiectivele turistice.

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, a croazierei, a restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din Egipt. Aceasta poate sa nu corespunda cu normele de clasificare europene sau cu asteptariile turistilor europeni. Anumite facilitati ale hotelurilor ( biliard, sauna, jacuzzi, sporturi nautice, masaj etc ) sunt contra cost. Accesul la piscine, sezlongurile si prosoapele de plaja, intrarea la discoteca, sala de gimnastica ( la majoritatea hotelurilor ) sunt gratuite. Camerele se preiau de regula la ora 14.00 si se elibereaza la ora 12.00. La eliberarea camerelor, turistii au obligatia sa verifice si sa achite notele de plata pentru serviciile consumate ( mini-bar, telefon, restaurant etc ). Vasele de croaziera sunt clasificate de asemenea dupa aceleasi norme ca si hotelurile, facilitatiile acestora fiind insa mai limitate. Trebuie avut in vedere ca acestea nu pot fi comparate cu hotelurile de aceeasi categorie, nici cu marile vase de croaziera care navigheaza pe mare.  Majoritatea dispune de 70 – 100 camere / cabine,  relativ mai mici ca dimensiuni fata de camerele de hotel, cu fereastra panoramica  spre Nil, grup sanitar capsulat cu wc / dus, pat dublu sau doua paturi separate, aer conditionat, TV, minibar sau frigider, uscator de par ( aceste ultime doua dotari nu sunt obligatorii ).  Atentie: aceste vase de croaziera, construite special pentru navigarea pe Nil, dotarita climei calde in tot timpul anului, nu dispun de sistem de incalzire. Printre facilitatile majoritatii vaselor de croaziera se numara restaurant cu preparate egiptene si internationale servite in regim bufet deschis, baruri, piscina cu solarium, lounge, boutique-uri de souveniruri, animatie etc.

● Toate excursiile optionale includ si intrarile la obiectivele vizitate. La Muzeul de Egiptologie nu este inclusa intrarea in Sala Mumiilor, ci doar in Muzeu. Intrarea in Sala Mumiilor, pentru cine doreste, se plateste separat.

● Cusetele de dormit din tren permit cazare a max. 2 pers. ( paturi suprapuse ). In pretul suplimentului intra si cina si micul dejun servite de stewarzi.

● Programul de croaziera poate suferi modificari in functie de programul de navigare al vaselor, fara a afecta insa vizitarea obiectivelor turistice mentionate.

● Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria egipteana, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intotdeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.

● Zborul pentru acest program este operat de compania Tarom ( se poate modifica ). Orele de zbor mentionate sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. Greutatea maxima admisa a bagajelor de cala este de 20 kg / pers.

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Albania
Pret:de la 70 €Zile:14 zile
Albania
Pret:de la 70 €Zile:13 zile
Albania
Pret:de la 85 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Circuite
Israel
Pret:595 Eur/persZile:5 zile
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare