Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Cuba – Mister si Exotic

Plecari:20 apr 2012, 23 sept 2012
Transport:AvionDurata:1 ziTara:Cuba
Pret:1990 €

Ziua 1. BUCURESTI – HAVANA

Intalnire in aeroportul Henry Coanda ora 7.00 si zbor Bucuresti-Amsterdam ora 9.00. Dupa o scurta escala ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Havana, plecare ora 13.25. Zbor pe timp de zi. Sosire in Havana ora 18.10 ( ora locala). Transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. HAVANA

Mic dejun. Turul Havanei, orasul contrastelor, in care vom descoperi frumusetea cladirilor coloniale din centrul vechi (Havana Veija ), vom vizita cladirea Capitoliului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, Muzeul Revolutiei, ne vom opri in piata Catedralei unde vom fi impresionati de Palatul marchizului de Aguas Claras, de Catedrala din Havana, Piata Armelor ( cea mai veche piata din Havana). Continuam  cu Vedano, cartier elegant, cu strazile sale pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes. Ajungem dupa pranz in zona rezidentiala Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei. Vom admira cladirea Universitatii ( se va vizita eleganta Aula Magna ), Muzeul Napoleon gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume, Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege a Romaniei, Carol al II-lea. Seara, optional, transfer in Parcul Cabaña Fort, unde vom fi martorii unei ceremonii militare inedite, vechi de sute de ani, cand la ora 9 fix, fara exceptie, soldati cubanezi imbracati in uniforme militare traditionale trag cu tunurile in aer, parada care aduna in fiecare seara sute de spectatori. Cazare Havana.

Ziua 3. HAVANA – PE URMELE LUI HEMINGWAY

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata lui E. Hemingway, scriitorul nord american distins cu premiul Nobel in 1954 si autorul romanului Batranul si Marea. Ne vom opri pe rand la locurile unde vom incerca sa identificam imagini din acest roman care a primit in 1952 premiul Pulitzer si care reflecta dragostea romancierului pentru Cuba. Primul loc unde vom poposi este ‘carciuma’ La Terraza din Cojima, unde se intalnesc pescarii si zabovesc la un pahar de rom povestindu-si evenimentele cotidiene. Drumul continua la Villa Marina Hemingway si la Hotelul El Viejo y el Mar (Batranul si Marea), locuri preferate ale scriitorului, Floridita, un alt loc unde scriitorul poposea pentru a bea renumita bautura Daiquiri.  Vom vizita apoi muzeul E. Hemingway de la Finica Vigia. Timp liber. Cazare Havana.

Ziua 4. HAVANA & VALE VINALES

Mic dejun. Astazi putem opta pentru o excursie in faimoasa Vale Viñales, cu pranz creol inclus, admirand din locul de belbedere Los Jazmines peisajele pitoresti ale provinciei Pinar del Rio, vizitand apoi pestera indiana si picturile murale preistorice. Excursia ofera un prilej de introducere in viata de zi cu zi a Cubei. Seara, optional, putem participa la renumitul spectacol de Cabaret Tropicana, o reprezentatie de neegalat a luminilor, costumelor si dansurilor exotice ( bautura este inclusa ). Cazare Havana.

Ziua 5. LAGUNA DEL TESORO – CINEFUEGOS – TOPES DE COLLANTES

Mic dejun. Ne imbarcam pe vaporas pentru a porni spre Laguna del Tesoro, unde a debarcat in 1492 Cristofor Columb, luand prima data contact cu locuitorii indieni. In satul indian reconstruit vom vedea casele in care acestia traiau, sculpturi si picturi reprezendand diferite activitati zilnice. Drumul continua spre Cinefuegos, considerat si “Perla Sudului”, remarcant prin imbinarea deosebita intre relieful marin si cel montan si prin aerul frantuzesc pastrat de la vechii colonisti ( a fost colonie franceza in 1819). Se viziteaza Parcul Jose Marti, centrul istoric cu Catedra Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry, Bulevardul Prado. Sosim in Parcul National Topes de Collantes, o veritabila padure tropicala, impresionanta datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatia luxurianta, cu sute de specii de plante. Se pleaca spre Trinidad, ‘cel mai colonial oras al Cubei’. Cazare si cina traditionala.

Ziua 6. TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – CAMAGUEY

Mic dejun. In Trinidad vom intalni cel mai bine conservat complex architectural colonial din toata America, inclus in Patrimoniul Unesco. Se viziteaza Muzeul Romantic gazduit in Palatul Brunet, unde sunt expuse colectii de arta decorativa si mobile de epoca, Palatul Cantereo, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul sec. XVIII – XIX atat in interior cat si in exterior, Muzeul Conchanchara ( apartine fabricii de havane ). Vizitam in continuare Turnul Manaca – Iznaca si Valle de los Ingenios, una din cele mai prospere regiuni din Cuba secolelor 17 si 18, care inca isi pastreaza splendoarea si a carei economie inca se bazeaza pe productia trestiei de zahar. Tur panoramic al orasului Sancti Spiritus, unde vom servi pranzul la un restaurant local. Continuam traseul spre Camaguey. Cazare si cina.

Ziua 7. CAMAGUEY – BEYAMO – SANTIAGO

Mic dejun. Tur panoramic Camaguey si plecam spre Santiago, via Beyamo, capitala provinciei Granma. Dupa vizita orasului, pranz la un restaurant local.  Vizitam in continuare Basilica Doamnei Noastre El Cobre. Sosim la Santiago si cazare.

Ziua 8. SANTIAGO – MORON – SANTA CLARA

Mic dejun. Tur de oras Santiago, al doilea mare oras al Cubei, fondat de Diego Velázquez, care pastraza parfumul si farmecul epocii coloniale, locul de nastere al Revolutie. Vom vizita Muzeul Masinilor de Epoca, Inchisoarea Moncada, Parcul Cespedes, Casa lui Diego Velázquez, Cimitirul Santa Ifigienia, Castillo del Morro, Catedrala San Pedro de la Roca, intrata in patrimoniul mondial UNESCO, ca exemplu desavarsit al arhitecturii militare spaniolo-americane, cu influente din renastera italiana. Plecam spre Santa Clara, via Moron, cel mai vechi oras din provincia Ciego de Avila. Cazare si cina.

Ziua 9. SANTA CLARA – VARADERO

Mic dejun. Vizitam Santa Clara, oras in care a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze, in anul 1958: Parcul Vidal, Mausoleul Che Guevara, Plaza del Mercado, Catedral de Santa Clara de Asis. Dupa-amiaza plecare spre Varadero, statiune emblematica a Cubei, situata la aprox. 160 km de Havana, un veritabil paradis tropical, unul din cele mai indragite locuri din Caraibe. Cazare cu All Inclusive.

Ziua 10 VARADERO – SUN & FUN

Mic dejun. Timp liber sa ne bucuram de plajele imaculate ale Marii Caraibelor si de apele sale de clestar, in timp ce savuram un ‘mojito’ la umbra unui palmier si ascultam cantecul exotic al pasarilor in gradinile paradisiace ale hotelului. Ne asteapta 4 zile cu infinite optiuni de petrecere a timpului, incepand de la plimbari cu barca in largul marii, un safari plin de adrenalina in jungla tropicala acompaniati de ghizi experimentati, scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar etc. Cazare cu All Inclusive.

Ziua 11. VARADERO & CAYO BLANCO

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in Cayo Blanco. Transfer de la hotel la Marina Chapelin, de unde se va lua catamaranul. Avem posibilitatea sa inotam cu delfinii, sa facem plaja si snorkeling printre recifele de corali. Bar deschis unde putem experimenta cocktail-urile cubaneze, romul, dar si bucataria cubaneza cu un meniu variat in mare parte bazat pe preparate din peste. Ambianta muzicala, spectacolele cu delfinii si de divertisment vor face aceasta zi de neuitat. Cazare Varadero cu All Inclusive.

Ziua 12.  VARADERO & TURUL PENINSULEI HICACOS

Mic dejun. Program liber pentru plaja si activitati individuale. Optional putem alege un tur al Peninsulei Hicacos, fasie de pamant lunga de 20 km cu plaje superbe, lagune cu ape de clestar si hoteluri luxoase. Se vor face opriri  la Cueva de Ambrosio, un vechi loc de ceremonie aborigen, Bahia de Cochines ( Golful Porcilor unde in 1961 s-a incercat inlaturarea regimului Castro ), Parcul National Cienaga de Zapata, care cuprinde peste 900 specii de plante, 175 de specii de pasari si 31 specii de reptile, multe dintre acestea fiind specii endemice. Vom vizita dupa aceia cea mai importanta crescatorie de crocodili din lume ( cuprinde aprox. 15.000 de exemplare ). Cazare cu all inclusive la Varadero.

Ziua 13. VARADERO – HAVANA

Mic dejun. Astazi, in prima parte a zilei, timp liber, prilej de a mai profita putin de soare si de a culege, drept suvenir, cateva scoici si un pumn de nisip de pe plajele idilice ale Caraibelor. Dupa-amiaza tarziu transfer la aeroportul international din Havana, imbarcare si zbor spre Amsterdam, ora 17.05. Noapte si cina in avion.

Ziua 14. MADRID – BUCURESTI

Aterizam in Amsterdam ora 10.00 si zbor in conexiune spre Bucuresti.


SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 

 • transport avion Bucuresti – Havana – Bucuresti;
 • autocar / minibus modern, licentiat pe durata traseului transferurilor, a vizitelor si a excursiilor;
 • cazare 12 nopti cu mic dejun in hoteluri de 4* ( 4 nopti Havana, 1 noapte Trinidad, 1 noapte Camaguey, 1 noapte Santiago,, 1 noapte Santa Clara, 4 nopti Varadero ;
 • 3 cine si 2 pranzuri pe durata circuitului si All Inclusive la Varadero ( 3 mese / zi si bauturi alcoolice si nealcoolice nelimitat )
 • vizitele conform programului ;
 • ghid roman insotitor si ghid local pe durata vizitelor si a excursiilor.
 

 • asigurarea medicala;
 • taxele de aeroport si securitate 385 €;
 • excursiile si activitatiile optionale ;
 • bacsisuri obligatorii 45 € ;
 • intrarile la obiectivele turistice vizitate 60 €;
 • taxa de viza Cuba 30 € si taxa de iesire din Cuba ( aprox. 16 €, se achita la plecare in moneda locala )
 • alte servicii decat cele mentionate.

 


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

28 ian, 20 apr, 23 sep

1990 €

470 €

 

Reducere copii max 12 ani: 20% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

■ Valea Viñales cu pranz creol inclus 65 € ;

■ Cabaret Tropicana cu bauturi si snack incluse 75 €

■ Croaziera in Cayo Blanco ( cu pranz si bauturi incluse ) 85 € ;

■ Turul Peninsulei Hicacos 85 € ;

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, croazierei este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate in anumite situatii, oferindu-se alternative similare din punct de vedere al confortului si categoriei.

● Zborul pentru acest program este operat de compania KLM ( se poate modifica ). Orele de zbor sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate.

● Viza pentru Cuba se obtine de catre agentie, in baza formularului tipizat completat si semnat de turisti, pasaport valabil minimum 6 luni de la data plecarii in excursie, 1 fotografie color tip pasaport si taxa de viza. Nu este necesara prezenta la Consulat a turistilor.

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Circuite
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare