Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Circuit Spania – Portugalia

Plecari:16 iun 2012, 14 iul 2012, 10 aug 2012, 6 sept 2012, 8 oct 2012
Transport:AvionDurata:15 zileTara:Spania,Portugalia
Pret:795 €

Ziua 1. BUCURESTI – BARCELONA                                                  

Intalnire cu ghidul in aeroportul Otopeni si imbarcare pentru zborul spre Barcelona, ora 09.15 ( pentru zboruri in conexiune din alte orase vezi supliment ). Sosire in Barcelona ora 11.30 si incepem explorarea orasului Barcelona: Catedrala Sagrada Familia, Parcul Guell, La Rambla ( principala artera pietonala a Barcelonei, loc de intalnire a numerosi artisti ambulanti ), Acvariul, Cartierul Barri Gotic, Stadionul Olimpic. Transfer la hotel in Costa Brava-Maresme, zona turistica cu statiuni moderne, aflata la 50 km nord de Barcelona, pe tarmul Mediteranei. Cazare si cina.

Ziua 2. ZARAGOZA – MADRID  ( 650 km)            

Mic dejun. Plecare spre Madrid, capitala Spaniei, supranumit si “orasul galactic”. En route scurt popas in Zaragoza unde vom vizita Biserica El Pilar si Catedrala. Sosire in Madrid dupa-amiaza tarziu si tur panoramic, in care vom admira zona medievala cu Plaza Mayor, Puerta del Sol, Piata Cibele si Gran Via ( principala artera comerciala a orasului ). Cazare in Madrid.

Ziua 3. MADRID, TOLEDO & ARANJUEZ              

Mic dejun. Continuam turul Madrid-ului cu vizitarea Muzeului Prado si a Palatului Regal. Dupa pranz program liber la dispozitie sau, optional, vizita la Toledo ( una din fostele capitale ale Imperiului Spaniol ) si la Aranjuez, cu vizitarea Palatului ( resedinta a familiei regale ) si a gradinilor superbe care il inconjoara. Cazare Madrid.

Ziua 4. MADRID – EL ESCURIAL – SALAMANCA – PORTO ( 570 km )                   

Mic dejun. Ne deplasam la El Escorial, unde vom putea admira impozantul complex monastic si palat al lui de Filip al II-lea. Construit in sec. al 16-lea, astazi functioneaza ca si manastire, palat regal, muzeu si scoala. Urmatoarea oprire va fi la Avila, orasul cu cele mai bine pastrate ziduri medievale din lume. Intr-un tur pietonal vom descoperi frumusetea baroca a Catedralei si a Manastirii Regale Santo Tomas, fosta resedinta de vara a regilor catolici si mai tarziu cartierul general al marelui inchizitor Torquemada. Timp liber pentru masa. Continuam traseul spre Porto, urmand “Drumul Pelerinilor”, via Salamanca, unde vom face un scurt popas. Vom admira Plaza Mayor, Casa de las Conchas ( constructie gotica decorata cu 400 de scoici ), Clerecia, Palatul renascentist, cele doua Catedrale ( cea veche si cea noua ). Sosire seara si cazare Porto.

Ziua 5. PORTO & SANTIAGO DE COMPOSTELLA

Mic dejun. Excursie optionala de exceptie, prin nordul Portugaliei, trecand frontiera in Spania pana la Santiago de Compostela, ‘orasul pelerinilor’, al treilea mare oras sfant si centru spiritual al crestinismului, dupa Ierusalim si Vatican, a carui catedrala baroca impresionanta, edificiu aflat in patrimoniul UNESCO, adaposteste ramasile pamantesti ale Sf. Apostol Iacob. Vom face un tur pietonal, strabatand centrul istoric pe stradutele pietruite ce se deschid in piete largi (galego ), vizitand faimoasa Catedrala, Palatul Arhiepiscopului Gelmirez etc. En route, popasuri la Braga si Viana do Castelo, doua orasele minunate din nordul Portugaliei. Cazare Porto.

Ziua 6. PORTO – COIMBRA ( 130 km )

Mic dejun. Tur de oras Porto, al doilea mare oras al tarii, situat in delta raului Duoro. Vom admira Ribeira, impunatoarea Catedrala (secolul XII ), Biserica Sao Francisco si Podul D. Luis, emblema orasului, construit de discipolul faimosului arhitect Eiffel. Plecare spre Coimbra, fosta capitala a Portugaliei. Vom vizita una din cele mai vechi Universitati din Europa, Catedrala ( sec. XII ) si ne vom bucura de atmosfera tipic portugheza din carierul Baixa. Cazare Coimbra.

Ziua 7. COIMBRA – FATIMA – LISABONA ( 260 km)

Mic dejun. Traseul continua spre Fatima, important centru de pelerinaj, vestit datorita Sfintei Basilici a Maicii Domnului. Pe traseu se viziteaza si Manastirile Bathala si Maria de Alcobaca, doua importante edificii monahale din Portugalia. Cazare Lisabona ( zona litorala ).

Ziua 8. LISABONA          

Dupa mic dejun, incepem vizitarea partii vechi a orasului, cu impresionantele cladiri construite in stilul Art Nouveau, piete pavate cu mozaicuri, stradute medievale impanzite de cafenele si magazine etc. Printre obiective se numara Manastirea renascentista  Jeronymus, cartierul Alfama, zona comerciala Bairro Alto, Turnul si Manastirea Belem, Oceanarium ( cel mai mare acvariu din Europa ). Timp liber dupa-amiaza. Cazare.

Ziua 9. LISABONA                                  

Mic dejun. Timp liber in Lisabona sau la plaja pe tarmul oceanului. Optional, excursie la Sintra ( orasel de poveste, inconjurat de numeroase castele si palate ) si la fermecatoarele statiuni de la Oceanul Atlantic, Cascais si Estoril. En route, popas la Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei. Cazare Lisabona.

Ziua 10. RIVIERA ALGARVE – SEVILLA – LA LINEA ( 680 km)

Mic dejun. Plecare spre sudul Portugaliei, spre Riviera Algarve, renumita zona turistica de coasta, cu numeroase statiuni moderne, cu peisaje incantatoare si peste 150 km de plaje cu nisip fin auriu. Continuam traseul spre Sevilla. Sosire dupa-amiaza si vizitarea orasului. Marea atractie o constituie Catedrala Santa Maria, cea mai mare catedrala gotica din lume si a treia catedrala crestina din punct de vedere al marimii, care adaposteste mormantul lui Cristofor Columb. Minareta Giralda ( turnul cu ceas al catedralei ) este un exemplu desavarsit al arhitecturii medievale din perioada dinastiei Almohad. In continuare vom admira Palatul Regal Alcazar ( exterior ), Parcul Maria Luiza, Plaza de Espana – promenada deschisa sub forma unui urias semicerc, de-a lungul unui canal cu apa, marginita de cladiri monumentale. Seara cazare la Algeciras, in sudul extrem al Spaniei, pe buza superioara a Stramtorii Gibraltar.

Ziua 11. GIBRALTAR  & COSTA DEL SOL ( 300 km )

Mic dejun. Excursie optionala in Gibraltar, micuta colonie britanica, situata la confluenta Marii Mediterane cu Oceanul Atlantic, in care ne vom putea bucura admirand legendarele maimute de pe Upper Rock, vizitand Pestera St. Michael ( o grota de o frumusete unica, unde regulat au loc si diverse concerte ) sau facand cumparaturi la preturi tax-free. Continuam traseul strabatand Costa del Sol ( Coasta Soarelui ), una din cele mai atractive riviere din Spania, de-a lungul  tarmului Mediteranei. Sosire la Granada, situata in umbra peisajelor dramatice ale muntilor Sierra Nevada, oras de care se leaga indiscutabil monumentalul complex arhitectonic, Alhambra. Transfer la hotel. Seara putem participa la un veritabil spectacol de flamenco in Granada. Cazare.

Ziua 12. ALHAMBRA & CORDOBA  ( 390 km )

Mic dejun. Vizita optionala a vechii fortarete maure Alhambra, unul din cele mai importante monumente de arhitectuta islamica. Ne deplasam apoi la Cordoba, orasul artei si al bijuteriilor de Guadalquivir, unde se pot admira Moscheea “Mezquita de Cordoba”, Plaza del Porto ( locul unde Cervantes a scris o parte din “Don Quijote” ), Judeira, vechiul cartier evreiesc. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 13. ALICANTE – BENIDORM  – VALENCIA ( 410 km )

Mic dejun. Plecam spre Alicante, oras deosebit de pitoresc situat pe Costa Blanca ( Spania de sud-est ). Tur panoramic cu vizitarea Catedralei San Nicolas, Cartierul vechi El Barro, plimbare pe promenada. Urmatorul popas va fi la Benidorm, supranumit si ‘Manhattan-ul Spaniei’ sau ‘Beni York’ datorita cladirilor zgarie nori care se intind de-a lungul coastei. Drumul continua spre Valencia. Cazare Valencia.

Ziua 14. VALENCIA – BARCELONA ( 350 km )

Mic dejun. Tur matinal al Valencei, al treilea oras ca marime din Spania si totodata locul de origine al traditionalei “paella”. Vizitam Palacio del Marques de Dos Aguas, centrul orasului. Continuam traseul spre Barcelona, prin Costa Dorada, unde vom face un popas la Salou, oras-statiune de top a Spaniei. Cazare si cina Costa Brava.

Ziua 15. BARCELONA – BUCURESTI                                                

Mic dejun Transfer la aeroportul din Barcelona, imbarcare si zbor spre tara (ora 12.20 ). Sosire in Bucuresti Otopeni ora 16.25.

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
  transport avion Bucuresti–Barcelona–Bucuresti; autocar modern 3* – 4* pe durata traseului; cazare 14 nopti cu mic dejun in hoteluri de 4*: 2 nopti Costa Brava-Maresme, 2 nopti Madrid, 2 nopti Porto, 1 noapte Coimbra, 3 nopti Lisabona-Costa da Caparica (zona litorala), 1 noapte Algeciras, 2 nopti  Granada, 1 noapte Valencia; 2 cine la restaurantul hotelului in Costa Brava-Maresme ;

vizitele cuprinse in program;

ghid din partea agentiei pe traseu.

 

Nota: cazarea din Madrid se poate face intr-o perioada sau alta si in hotel de 3*.

  asigurarea medicala; intrarile la obiectivele turistice; taxele de aeroport si securitate, taxe autostrazi, parcari si intrari in orase 165 €; excursiile optionale;

  • · supliment zboruri in conexiune din alte orase din tara 85 € (functie de disponibilitati si orar de zbor);

alte servicii decat cele mentionate.

 


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

16 iun, 14 iul, 10 aug, 6 sep, 8 oct

795 €

275 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile    optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 35 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Toledo & Aranjuez 40 € ( include transport, ghid, bilet intrare Palat Aranjuez )

Nordul Portugaliei & Santiago de Compostela 57 €  

Sintra, Cascais, Estoril & Cabo da Roca 39 € ( tur panoramic ghidat cu opriri in zonele de interes mentionate )

Turul Gibraltar-ului 37 € ( tur in microbuze speciale, audio ghidat, opreste in toate punctele de interes )

Seara spaniola la Granada cu spectacol de flamenco 33 €  ( include bilet intrare, transferuri si o bautura )

Alhambra & Cordoba 47 € ( include transport, ghid, bilet de intrare in Gradinile Alhambrei, biletul de intrare in Palatul Nazaries nu este inclus )

 

HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:

Costa Brava-Maresme : Hotel Luna Club 4* (www.hotenco.com)

Madrid: Hotel Zenit Conde de Orgaz 4* (www.zenithoteles.com ) ; Hotel Silke Torregarden 3* (www.hoteles-silken.com )

Porto: Hotel Axis Porto 4* ( www.axisportohotel.com )

Coimbra: Hotel Tryp Coimbra 4* (www.solmelia.com)

Lisabona: Hotel Costa da Caparica 4* (www.hotelcostacaparica.pt)

Algeciras: Hotel NH Campo de Gibraltar 4* (www.nh-hotels.com)

Granada: Hotel Macia Real de la Alhambra 4* (www.maciahoteles.com)

Valencia: Hotel Mas Camarena 4* ( www.husa.es )

 

Nota: hotelurile sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

● Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile.  Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

● In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

● Zborul pentru acest program este operat de compania Tarom ( se poate schimba ). Orele de zbor sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi modificate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

●  Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

●  In pretul excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel ( includ transport, taxe de drum, parcari, ghid ).

● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Circuite
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare