Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Sicilia–Croatia–Muntenegru

Plecari:11 apr 2012, 27 aug 2012, 17 sept 2012
Transport:AutocarDurata:14 ZileTara:Sicilia,Croatia,Muntenegru,Insula Corfu,Capri
Pret:639 €

Ziua 1. BUCURESTI – BELGRAD ( 525 km )

Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Belgrad pe ruta Pitesti – Craiova – Turnu Severin – Portile de Fier. En route se pot admira Statuia lui Decebal ( masurand 55 m inaltime, ridicata in vecintatea monumentului roman Tabula Traiana ), Manastirea Mraconia, cazanele ( cea mai fermecatoare parte a Dunarii ) si Cetatea Golubac, construita pe marginea unei stanci deasupra Dunarii. Sosire dupa-amiaza tarziu la Belgrad. Tur panoramic al capitalei Serbiei, situata pe cele doua ape internationale, la confluenta raurilor Sava si Dunarea, in campia Panoniei. Orasul mai pastreaza inca urme ale razboaielor, revolutilor si miscarilor civile din ultimele decenii, cu toate acestea este considerat ca unul din cele mai frumoase orase balcanice, cu numeroase obiective istorice, strazi pitoresti si o vibranta viata de noapte. Vom descoperi Skadarlija – cartier boem din centrul vechi, numit si ‘Montmarte al Belgrad-ului’, Terajije – principalul bulevard al capitalei, strada pietonala Knez Mihailova, Parlamentul, Palatul Vechi ( exterior ) – palatul regal al dinastiei Obrenovic. Cazare Belgrad.

Ziua 2. BELGRAD – CANIONUL TARA – CETINJE ( 350 km )

Mic dejun. Plecam spre Muntenegru via Uzice – Prijepolie. Dupa traversarea granitei, continuam spre Pljevlja si patrundem in Parcul National Durmitor, zona de o frumusete coplesitoare, cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si, bineinteles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Zona a fost declarata patrimoniu natural UNESCO datorita frumusetii salbatice a peisajelor si a marii diversitati de flora si fauna endemice. Canionul Tara, spectaculos si dramatic, este al doilea mare canion din lume dupa Grand Canyon si cel mai mare din Europa, a carui adancime depaseste 1000 m. Vom traversa unul din cele mai spectaculoase poduri, Djurdjevica Tara, peste inaltimile canionului si strabatem peisajele magnifice, continuand traseul spre sud, trecand pe langa Canionul Moraca si Biogradska Gora, singura padure tropicala ramasa din Europa. Sosire in cursul serii la Cetinje si cazare.

Ziua 3. FIORDURILE BOKA KOTORSKA – DUBROVNIK ( 160 km )

Mic dejun. Tur matinal al capitalei istorice a Muntenegru-lui, Cetinje, oras asezat deopotriva in apropierea celor mai frumoase zone de schi si a celor mai minunate plaje. Fiind la doar 40 km de capitala administrativa a tarii, aici isi are resedinta presedintele Muntenegrului. Continuam traseul spre Budva, cea mai renumita statiune litorala a Muntenegru-lui, ajungand apoi in Golful Kotor de la Marea Adriatica ( Boka Kotorska ), regiune de o frumusete unica, intrata in patrimoniul cultural si natural UNESCO, cu fiorduri adanci care strapung vaile muntoase, orasele de un farmec inegalabil care se revarsa peste crevasele muntilor pana la buza apelor. Vom face un scurt popas in Kotor, asezare cu iz medieval si influente din arhitectura venetiana, situata in cea mai retrasa parte a golfului. Plecam mai departe spre Dubrovnik, in Croatia, oras fermecator, supranumit si “Perla Adriaticii”, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica. Vom vizita  Manastirea Franciscana, Palatul ( sec. 15 ), Zidurile Orasului – apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume. Timp liber pentru plimbare pe Placa – promenada orasului. Seara imbarcare pe ferry-boat pentru traversarea in Italia ( plecare ora 23.00 ). Noapte la bord.

Ziua 4. BARI – MESSINA – TAORMINA ( 495 km )

Sosire dimineata la Bari. Plecare spre Sicilia prin regiunea Calabria, traversand stramtoarea Messina. Sosim la Taormina, oras antic cu pregnante urme grecesti, situat pe tarmul marii la 250 m altitudine. Vizitarea orasului. Cazare Riviera  Taormina.

Ziua 5. ETNA & CATANIA ( 140 km )

Mic dejun. Astazi vom putea opta pentru o ascensiune cu autocarul pe muntele Etna ( pana la statia de teleferic ) pentru a admira cel mai mare vulcan activ din Europa. Continuam excursia vizitand Catania: Piazza del Duomo, Via Etnea – principala artera comerciala a orasului, Castelul Ursino (sec. 13). Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 6. CEFALU & PALERMO ( 250km )

Mic dejun. Plecam spre Palermo, capitala Siciliei, cu popas in Cefalu, oras antic situat pe coasta nordica, la Marea Tireniana. Tur de oras incluzand Catedrala medievala, principala atractie a orasului. Sosim la Palermo si tur de oras, in care vom vizita Piata Pretoria, Catedrala ( fondata in sec. 12 ), Capela Palatina, Biserica Martorana, Catacombele Capucinilor. Cazare Palermo.

Ziua 7. MONREALE – ERICE – SEGESTA ( 230 km )

Mic dejun. Tur optional la Monreale, unde vom putea admira impresionanta Catedrala ( Domul din Monreale ), o veritabila capodopera arhitecturala italiana. Construita in secolul al XII-lea si decorata in stil bizantin, Catedrala este astazi una din marile atractii ale Siciliei. Continuarea turului spre Erice, oras istoric asezat pe un promontoriu la 750 m deasupra marii in provincia Trapani, ale carui atractii sunt Castelele Pepoli si Venus, datand din perioada normanda. Ultimul popas va fi la Segesta, sit arheologic deosebit de bine conservat, cuprinzand impresionantul Templu doric si Amfiteatrul grecesc. Cazare Palermo.

Ziua 8. PALERMO – AGRIGENTO ( 135 km )

Mic dejun. Ne deplasam spre Agrigento, orasul nativ al lui Empedocles si al lui Luigi Pirandello, adapostind unul din cele mai impresionante complexe arheologice din Europa ( Valea Templelor ). Orasul a fost una din cele mai importante asezari ale Greciei antice din perioada de aur. Cele 7 temple monumentale sunt un exemplu al rafinamentului artei dorice, astazi intrate in patrimoniul mondoal UNESCO. Cazare zona Agrigento.

Ziua 9. PIAZZA ARMERINA – SIRACUZA ( 260 km )

Mic dejun. Plecare spre Siracuza, orasul lui Arhimede. En route popas in Piazza Armerina, oraselul medieval deosebit de pitoresc, cu numeroase obiective de interes turistic printre care se remarca Catedrala din sec. 16 si faimoasele mozaicuri romane din Villa Romana del Casale, care cuprinde cea mai bogata si complexa colectie de mozaicuri din lume. Sosire la Siracuza. Se viziteaza zona arheologica cu Teatrul Grec si Amfiteatrul Roman, orasul vechi. Cazare in Siracuza sau zona.

Ziua 10. INSULA MALTA

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in Malta, cu pranz inclus: transfer dimineata in portul Pozzalo si traversarea in insula cu catamaran de mare viteza. Excursia cuprinte vizitarea vechii capitale, Medina si a frumoaselor orasele St. Julians si Sliema, dupa care capitala Valletta, Orasul Cavalerilor, cu Gradinile Barrakka, Portul, Catedrala St. Giovanni etc. Seara intoarcere in Sicilia. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 11. SIRACUZA – AMALFI – POMPEI ( 650 km )

Mic dejun. Plecare spre Coasta Amalfitana. Parcurgem traseul spre nord, prin regiunea Calabria, traversand stramtoarea Messina cu ferry-boat-ul. Strabatem vestita Penisula Sorrentina, prin Amalfi, situat in Golful Salerno, cel mai reprezentativ oras de pe Coasta Amalfitana, renumita datorita peisajelor captivante ale oraselor si satelor ‘suspendate’ deasupra marii, pe stancile abrupte si inalte. Sosim in cursul dupa-amiezii in vechiul Pompei, acoperit de lava vulcanului Vezuviu in anul 79 d.C., redescoperit abia in sec. al 18-lea. Cazare si cina zona Napoli.

Ziua 12. NAPOLI – INSULA CAPRI – BARI ( 275 km )

Mic dejun. Din Napoli se poate lua vaporasul pentru vizitarea Insulei Capri, cunoscuta prin frumusetea reliefului accidentat, prin clima si vegetatia luxurianta. Daca timpul permite se poate merge la Grota Azzuro. Pentru cei care nu doresc Insula Capri, timp liber in Napoli. Plecare spre Bari pentru imbarcare pe ferry-boat pentru traversarea Marii Ionice in Grecia. Cazare pe ferry-boat / noapte la bord.

Ziua 13. INSULA CORFU & METEORA ( 395 km )

Debarcare dimineata devreme in Insula Corfu. Tur de explorare a acestei insule fermecatoare, incluzand Palatul Achillion si Paleokastritsa, Orasul Corfu. Continuam itinerariul spre Grecia continentala traversand cu ferry-boat-ul la Igoumenitsa. Plecare spre Riviera Olimpului, cu popas la Kalambaka, unde vom putea admira manastirile de la Meteora (exterior). Cazare Katerini – Halkidona

Ziua 14. SALONIC – BUCURESTI ( 750 km )

Mic dejun. Plecare spre tara cu un scurt popas in Salonic unde vom admira Turnul Alb, Arcul lui Galeriu, Rotonda, Piata Aristoteles, Biserica Sf. Dumitru. Sosire in Bucuresti dupa ora 12.00 noaptea, trafic, vami etc.

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 

transport autocar licentiat 3 *;

11 nopti cazare cu mic dejun  in hoteluri de 3*: 1 noapte   Budapesta, 1 noapte zona Split, 2 nopti Riviera Taormina, 2 nopti Palermo, 1 noapte zona Agrigento, 2 nopti Siracuza, 1 noapte pe Coasta Amalfitana, 1 noapte Katerini-Halkidona;

2 nopti cazare pe ferry-boat in cabine de 4 paturi ( vezi supliment cabina dubla);

vizitele cuprinse in program;

ghid din partea agentiei pe traseu.

 

Nota: cazarea din zona Split se poate face si in hotel de 2*

 

 

asigurarea medicala;

intrarile la obiectivele turistice;

excursiile optionale;;

biletele de ferry-boat pe timp de zi la Messina si Corfu – Igoumenitsa 25 €, biletele de vaporas in Insula Capri ( se achita local );

 suplimentul optional pentru cazarea in cabina dubla pe ferry-boat 60 € ( 2 nopti );

supliment demipensiune in Sicilia si Napoli ( 8 nopti ) 88 €;

alte servicii decat cele mentionate.

 

 

PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

11 apr ( Paste ), 27 aug, 17 sep

639 €

172 €

Reducere copii max 12 ani: 10% ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Suplimentul single nu include si cazarea de pe ferry-boat. Grup minim 35 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

Etna & Catania 30 € ;

Monreale – Erice – Sagesta 35 € ;

Insula Malta ( pranz si transferuri incluse) 149 € ;

 

HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:

Belgrad: Hotel Royal 3* ( situat central, www.hotelroyal.rs )

Cetinje: Hotel Grand 3* ( situat central, http://hotel-grand.tripod.com )

Taormina Riviera: Hotel La Riva 3* ( www.hotellariva.com )

Palermo: Hotel Ponte 3* ( www.hotelponte.it )

Agrigento: Hotel dei Pini 3* ( www.hoteldeipini.eu )

Siracusa: Hotel del Santuario 3* (www.hoteldelsantuariosiracusa.com )

 

Nota: hotelurile sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

 

● Conform noii legislatii privind transportul de pasageri pe drumurile din tarile Comunitatii Eurpopene, timpul obligatoriu de stationare al autocarului este de 8-11 ore intr-un interval de 24 ore si o zi intreaga la fiecare ciclu de 7 zile.  Programul turistic in fiecare dintre zile va incepe dupa consumarea timpului obligatoriu de odihna al conducatorilor auto. Datorita restrictiilor de circulatie in marile orase, autocarele nu au voie sa intre in incinta sau in apropierea anumitor obiective turistice.

● Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

● In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

●  Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

●  In pretul excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel ( includ transport, taxe de drum, parcari, ghid ).

● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).

●  In pretul excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel ( includ transport, taxe de drum, parcari, ghid ).

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 71 €Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Circuite
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare