Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

China – Tibet – Hong Kong

Plecari:10 mar 2012, 25 iun 2012, 20 aug 2012
Transport:AvionDurata:21 ZileTara:China,Tibet
Pret:2680 €

Ziua 1. BUCURESTI – BEIJING

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henry Coanda si imbarcare in avion pentru zborul spre China via Istanbul, plecare ora 19.20. Dupa o scurta escala in Istanbul, imbarcare in zborul spre Beijing cu plecare la ora 23.45. Noapte si cina in avion.

Ziua 2. BEIJING

Sosire in Beijing ora 14.40. Tur panoramic, trecand prin Piata Tian’anmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis. Complexul palatelor imperiale sunt resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani ( dinastiile Ming si Qing ). Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Seara transfer la restaurant pentru o cina traditionala de bun venit. Cazare Beijing.

Ziua 3. BEIJING

Mic dejun. Dimineata excursie cu autocarul la Marele Zid Chinezesc – emblema a civilizatiei chineze,  singura constructie de pe Pamant ridicata de mana omului vizibila din spatiul cosmic. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza continuarea turului cu Mormintele Regilor Ming ( 1368 – 1644 ), strabatand Drumul Sacru printre giganticele sculpturi de marmura ce infatiseaza figuri umane si animale strajuind mormintele. Seara, optional, participare la un extraordinar spectacol de acrobatie. Cazare Beijing.

Ziua 4. BEIJING – YICHANG

Mic dejun. Vizita matinala la Palatul de Vara, construit de dinastia Jin, inconjurat astazi de cea mai mare gradina regala. Continuam  cu vizitarea Templului Cerului, unde imparatii Ming si Qing obisnuiau sa se roage pentru prosperitatea tarii. Acesta este cel mai mare complex de temple din China care a supravietuit pana astazi. Transfer la aeroport si zbor spre Yichang. Ne vom imbarca la bordul unei croaziere fascinante, navingand in amonte pe raul Yangtze, cel mai mare fluviu din Asia si al treilea din lume ( dupa Amazon si Nil ). Cina la un restaurant local. Imbarcare pe vapor si noapte la bord.

Ziua 5. LEAGANUL CIVILIZATIEI

O croaziera pe Raul Yangtze ofera un prilej unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, orase minunate, temple, pagode si sit-uri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi vazute altfel. Este si o ocazie de relaxare si ‘rasfat’  la bordul unui vapor de lux, admirand privelistile care se succed de-a lungul malurilor. Raul Yangtze este leaganul civilizatiei chineze, un izvor neintrerupt de mituri si legende, care strabate peste 6000 de km de pe platourile inalte ale Tibetului pana in apropiere de Shanghai, unde se varsa in Marea Chinei de Est. Dimineata vom opri la San Dou Ping pentru a vedea una din cele mai mari minuni ale lumii moderne, Barajul Sanxia, din regiunea celor Trei Defileuri. Hidrocentrala este cea mai mare si cea mai controversata din lume la ora actuala ( pana in 2008 a fost Itapu – Brazilia ), asigurand un necesar energetic de peste 18 mii MW ( echivalentul a 15 centrale nucleare sau 15% din potentialul maxim energetic al Romaniei ! ). Este o minune a ingineriei moderne care nu trebuie ratata. Dupa trecerea ecluzei, navigam spre primul si cel mai lung defileu de pe Raul Yangtze, Xiling, cu panorame spectaculoase si privelisti unice. Seara sunteti invitati la ‘petrecerea capitanului’, care va ciocni un pahar de sampanie cu Dvs. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 6. PE RAUL YANGTZE

Astazi vom traversa defileul Wu, lung de 40 km, strajuit de pereti muntosi si piscuri inalte de peste 800 m, de o frumusete coplesitoare. La Wushan ne vom imbarca in barci cu motor, pentru o vedere de aproape a vailor inguste, serpuind in zig zag ca niste fiorduri ametitoare, prilej cu care vom putea admira natura salbatica, cu vegetatie luxurianta si fauna exotica. Veti fi fermecati de cantecele unice ale populatiei locale Tujia. In continuare vom strabate Defileul Qutang, cel mai scurt, insa cel mai inalt si mai ingust dintre toate. Frumusetea peisajelor e data inaltimea ametitoare, de peste 1200 m, a peretilor verticali de pe ambele maluri care stranguleaza valea intr-un canion adanc si ingust de 78-150 m, creand un tablou al naturii monumental si dramatic, rar intalnit in alte regiuni geografice ale planetei. Ghidul local va va initia in tainele si legendele acestor locuri: Peretele de Creta, Scara Meng Liang, Stanca Calugarului Spanzurat etc. Timpul liber il putem petrece pe puntea vasului, bucurandu-ne de facilitatile pe care acesta ni le ofera. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 7. SHIBAOZHAI – ‘PERLA FLUVIULUI’

Continuam itinerariul in amonte pe fluviul Yangtze, serpuind prin relieful straniu, lasand in urma sate vechi si pitoresti. Una din marile atractii ale zilei de azi va fi vizitarea ‘Pagodei cu 12 etaje’, construita in urma cu 300 ani, in varful peretelui inalt de stanca Shibaozhai, numita si ‘fortareata comorii de piatra’. Ca alternativa, functie de conditiile raului, se va vizita Fengdu – ‘Orasul Fantomelor’. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 8. CHONGQING – ‘PERLA FLUVIULUI’

Mic dejun. Debarcam dimineata in Chongqing, oras cu o clima umeda subtropicala, a treia mare metropola a Chinei, dupa Shanghai si Beijing. Ne deplasam la Chengdu cu autocarul ( aprox. 3 ore ). Sosire in Chengdu si vizitam Centrul de crestere si cercetare a ursilor Panda Uriasi, astazi pe cale de disparitie, o imensa rezervatie naturala dezvoltata de organizatii non-profit ca centru educational de conservarea a animalelor rare. Dejun la un restaurant local. Cazare Chengdu.

Ziua 9. CHENGDU – LHASA

Mic dejun. Transfer matinal la aeroport si zbor spre Lhasa, orasul sacru si deopotriva cel mai inalt oras din lume (3658 m). Supranumit si ‘Acoperisul Lumii’, orasul Lhasa a stat complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Transfer la hotel, dejun la restaurant si timp liber pentru aclimatizare. Pranzul il vom servi la un restaurant local. Dupa-amiaza vom face un tur panoramic cu autocarul. Cazare Lhasa.

Ziua 10. LHASA – ‘ACOPERISUL LUMII’

Mic dejun. Vizitarea Palatului Potala, intins pe o suprafata de 90 mii de metri patrati si inalt de 117 m, cu peste 10 mii de incaperi , fost centru religios si politic al Tibetului si resedinta de iarna a numerosi Dalai Lama. Dejun la restaurant, dupa care vizita la Templul Jokhang, cu o istorie de peste 1300 de ani, centrul spiritual si loc de pelerinaj al budhistilor. Cazare Lhasa.

Ziua 11. TRAVERSAND HIMALAYA

Mic dejun. Drumul inapoi in China continentala il vom parcurge cu faimosul tren trans-himalayan, cel mai spectaculos si mai inalt traseu de cale ferata din lume. Portiunea de 1086 km dintre Lhasa si Golmud a fost terminata in anul 2006 iar traseul a devenit imediat o atractie turistica mondiala, pentru care vanzarea biletelor se face cu luni inainte si doar sub controlul strict al guvernului chinez. Spectacolul naturii, strabatand platourile inalte ale Tibetului, este indescriptibil. Calea ferata traverseaza Pasul Tangulla, trecand pe langa satul Wenquan, si atinge altitudinea record de 5072 m, care ii confera titlul de cel mai inalt traseu feroviar din lume ( cu 255 m mai inalt decat ruta trans-peruviana ! ). Vagoanele de tren sunt complet climatizate, cu aport de oxigen, pentru a face voiajul cat mai confortabil. Puteti incerca o varietate de specialitati culinare in vagonul restaurant panoramic iar in statiile unde trenul opreste, daca timpul permite, puteti cumpara diverse suveniruri de la negustorii ambulanti ( atentie la timpul de stationare ! ). Cazare in tren / cusete.

Ziua 12. SPRE XIAN

Coborand la joasa altitudine, peisajul se schimba treptat si itinerariul continua prin tinuturile deluroase ale Chinei centrale, trecand prin Xining si Lanzhou. Seara sosim la Xian, capitala antica a imperiului si capatul estic al Drumului Matasii. Transfer la un restaurant local pentru cina. Cazare Xian.

Ziua 13. XIAN

Mic dejun. In turul de astazi vom vizita Zidul vechi ce inconjoara orasul, unul din cele mai bine conservate din China,  Mormantul lui Qin Shi Huang, cu soldatii si caii de terra-cota ce imprejmuiesc necropola.  Dejun la restaurant si continuam cu vizitarea Muzeului Provincial si a Marii Pagode a Gastei Salbatice, construita in anul 625. Aici se gasesc numeroase colectii de scripturi budhiste aduse din India de eminentul calugar Xuanzang. Seara participare optionala la un spectacol traditional cu cina ‘jiaozi’. Cazare Xian.

Ziua 14. XIAN – LUOYANG

Mic dejun. Plecare cu trenul spre Luoyang, intr-o calatorie de aprox. 5 ore, strabatand spre est peisajele deluroase ale Chinei centrale. Sosim aprox. ora 14.00 in Luoyang, asezare preistorica, avand reputatia preeminenta de leagan ancestral al civilizatiei chineze. Vreme de patru milenii, Luoyang a servit drept capitala a treisprezece dinastii chineze, inclusiv prima dinastie Xia ( sec 21-16 I.C. ). Cele peste doua mii de grote adapostesc zeci de mii de statui ale lui Budha si numeroase pagode. Pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza libera sau, optional, excursie in Denfeng pentru a vizita faimosul Templu Shaolin, un amplu ansamblu religios, fascinant, situat pe Muntele Cantecului, de care se leaga originea artelor martiale si a budhismului zen chinezesc. Cazare Luoyang.

Ziua 15. LUOYANG

Mic dejun. Ne deplasam la complexul de grote si pesteri subterane din Parcul National Longmen (patrimoniu UNESCO), considerat ca unul din cele mai bogate tezaure de sculpturi din piatra si inscriptii murale. Dupa dejun, continuam cu o vizita la Templul Calului Alb, al treilea mare reper cultural din Luoyang, loc de obarsie a budhismului in China. Seara ne imbarcam in tren, plecand spre Suzhou. Cazare in tren ( cusete clasa I ).

Ziua 16. SUZHOU – SHANGHAI

Sosire in cursul diminetii in Suzhou. Aflat in mijlocul Deltei fluviului Yangtze, Suzhou este supranumit si ‘Venetia Orientului’, datorita numeroaselor canale, lagune si lacuri, care reprezinta aproape jumatate din suprafata orasului. Pe langa minunatele peisaje cu nenumarate poduri din lemn, pagode colorate, Suzhou este in primul rand faimos prin sutele de gradini magnifice, de o armonie perfeca ( unele din ele intrate in patrimoniul UNESCO ), apreciate ca cele mai frumoase din lume. Vom vizita Gradinile ‘Padurea Leilor’, intinse pe o suprafata de 10 mii mp, dupa care vom urca pe Dealul Tigrului, unde vom putea admira cateva superbe monumente culturale si istorice, vechi de sute si mii de ani, cum ar fi Mormantul Regelui He Lu, Templul si Pagoda Yunyan, Fantana lui You Lu, Vila Yongcui Shanzhuang, ale carei gradini sunt o veritabila capodopera de arta peisagistica. Dupa pranzul servit la un restaurant local, ne deplasam cu autocarul la Shanghai pe un traseu de aprox. 2 ore. Cazare Shanghai.

Ziua 17. SHANGHAI – GUANGZHOU

Mic dejun. Incepem explorarea metropolei Shanghai cu un tur panoramic, vizitand Orasul Vechi, Templul budhist Jade, Piata Poporului, Gradina Yuyuan. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultra dezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza zbor spre Guangzhou. Sosire in Guangzhou si cazare.

Ziua 18. GUANGZHOU – HONG KONG

Mic dejun. In Guangzhou, oras cu radacini adanci in istoria si cultura Chinei, fosta capitala a trei dinastii importante, vom vizita Templul Familiei Chen ( astazi avand rol si de academie ), Statuia celor cinci Capre, Turnul Zhenhai, Insula Shamian, Templul Liurong. Pranz la un restaurant cantonez. Plecare cu autocarul spre Hong Kong, oras cosmopolit si plin de vitalitate, cu cladiri moderne ‘zgarie-nori’, unul din cele mai frumoase orase din Asia. Cazare Hong Kong.

Ziua 19. MACAO

Mic dejun. Timp liber in Hong Kong sau, optional, excursie cu vaporasul in Macao, supranumit si Las Vegas-ul Asiei, datorita numeroaselor cazinouri de lux.  Vom vizita Ruinele Sf. Paul, Muntele Fort si Colinele Perrtta, Insula Taipa, Templul A-Ma, Piata Leal Serrado. Dupa dejunul servit la un restaurant local, timp liber pana la transferul spre port pentru intoarcerea in Hong Kong. Cazare Hong Kong.

Ziua 20. HONG KONG

Mic dejun. Turul orasului Hong Kong include Victoria Peak, de unde se deschide o panorama superba a orasului,  Repulse Bay ( principala plaja a Hong Kong-ului ), Cartierul Central, Aberdeen. Timp liber in districtul Kowloon, una din cele mai animate zone turistice cu numeroase baruri, cluburi si restaurante si un veritabil paradis al cumparaturilor. O atractie aparte o constituie Templul Wong Tai, care se poate de asemenea vizita.  Seara tarziu transfer la aeroportul din Hong Kong, imbarcare si zbor spre imbarcare si zbor spre Doha. Se calatoreste pe timpul noptii.

Ziua 21.  BUCURESTI

Sosire ora 05.30 dimineata in Doha si zbor in conexiune spre Bucuresti, ora 08.25. Sosire in Bucuresti ora 13.20.

 

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:
 zbor Bucuresti – Beijing, Beijing-Yichang, Chengdu-Lhasa, Shanghai–Guangzhou, Hong Kong -Bucuresti;

transferurile si transport cu autocar sau minibus cu A/C pe durata circuitului si tren pe timp de zi clasa I-a Xian – Luoyang;

12  nopti cazare cu mic dejun, in hoteluri de 3*;

4 nopti in croaziera 4* pe raul Yangtze ;

1 noapte in trenul trans-himalayan de la Lhasa la Xian, cusete de dormit de 4 paturi clasa I-a ;

1 noapte in tren de la Luoyang la Suzhou, in cusete de dormit 4 paturi clasa I-a ( vezi supliment cuseta dubla );

14 mese de pranz si o cina  traditionala de bun venit in Beijing, o  cina la Xian, 3 cine in croaziera;

intrarile la obiectivele turistice;

vizitele cuprinse in program;

ghid din partea agentiei pe traseu si ghizi locali.

 

  asigurarea medicala;

taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale si domestice 395 €;

taxele de viza si asistenta China si Tibet 75 €;

excursiile si activitatile optionale;

bacsisuri obligatorii 60 € ;

supliment optional cuseta dubla in trenul Luoyang-Suzhou 33 € ;

alte servicii decat cele mentionate.


PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

10 mar, 25 iun, 20 aug

2680 €

600 €

 

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ) si 50% la excursiile optionale. Suplimentul single nu include si cazarea din tren. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 15 pers.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :

Spectacolul de acrobatie la Beijing ( inclusiv transferuri ): 25 €

Spectacolul traditional la Xian cu cina jiaozi ( inclusiv transferuri ): 40 €

Templul Shaolin din Denfeng ( Luoyang ): 30 €

Macao cu ferry-boat si pranz inclus: 115 € ( optiunea se face doar inainte de plecare )

Kowloon in Hong Kong cu ferry-boat si pranz inclus: 33 €

 

HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:

Beijing: Beijing Rainbow Hotel 3* (www.rainbowhotel.com.cn )

Croaziera: Sunshine China 4* (www.yangtzecruiseships.com )

Chengdu: Hotel Sushine 3* ( www.tfsunshinehotel.com )

Lhasa: Tibet ThangKa Hotel 3*

Xian: New Henderson Hotel 3*

Shanghai: Magnolia Hotel 3*

Hong Kong: Stanford Hotel 3* (www.stanfordhongkong.com )

In anumite situatii, hotelurile mentionate pot fi schimbate, oferindu-se alternative similare.

 NOTA:

● Clasificarea hotelurilor, a restaurantelor si a croazierei este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile vizitate.

● In situatii speciale, agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice, functie de conditii climatice, orare de zbor, trafic etc.

● Zborul pentru acest program este operat de compania Qatar Airways ( se poate modifica ) si companii aeriene locale ( China Airlines etc ). Orele de zbor sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi schimbate. Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, datorita modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Greutatea maxima admisa a bagajelor de cala este de 30 kg la zborurile transcontinentale si 20 kg la zborurile interne. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

● Deoarece in zonele de mare altitudine incluse in traseu se poate manifesta ‘raul de inaltime’, recomandam turistilor consultarea unui medic specialist inainte de inscriere. Excursia traverseaza zone geografice cu altitudini diferite si clima variabila, in conseciinta recomandam haine atat pentru anotimpuri calde ( primavara – vara ), cat si pentru anotimpul racoros ( temperatura poate cobora in Tibet pe timpul verii sub 10 gr. C ), pelerina sau geaca de ploaie si vant, incaltaminte comoda, ochelari de soare, crema solara, alifie impotriva tantarilor. Ochelarii de soare sunt recomandati mai ales in Tibet, unde, datorita aerului rarefiat, lumina este deosebit de intensa si radiatiile solare mari. Datorita sensibilitatii pe care anumiti turisti o pot avea fata de ingredientele folosite in bucataria chinezeasca, se recomanda ca inainte de plecare sa se ia in bagaj si pastile pentru digestie. Trebuie avut in vedere ca apa de la robinet nu este intordeauna potabila (a se consulta ghizii pe traseu). Folosirea apei de la robinet chiar pentru spalatul fructelor sau a dintilor poate cauza probleme de sanatate.

●  Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

● Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic ( ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti ( intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc. ).

● Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.

● Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

● Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 71 €Zile:7 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Grecia
Pret:de la 399 €Zile:8 zile
Circuite
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare