Nu gasesti oferta potrivita pentru vacanta ta pe site? Trimite-ne o cerere personalizata pe mail si specialistii nostri se vor ocupa de ea! Noi va gasim vacanta perfecta, adaptata preferintelor si bugetului vostru. Tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa va intoarceti cu amintiri de neuitat!

Circuit Bulgaria Farmecul Balcanilor

Plecari:02 sept 2012,29 iul 2012
Transport:AutocarDurata:8 ZileTara:Bulgaria
Pret:de la 265 euro

Ziua 1. BUCURESTI – VELIKO TIRNOVO – TREAVNA ( 256 km )

Ora 6.00 plecare spre Bulgaria din fata restaurantului Cina. Oprire in Veliko Tirnovo, vechea capitala din timpul celui de-al II lea tar bulgar. Se viziteaza Biserica Sf.Dumitru in care a fost proclamat rege cel de-al II lea tar bulgar, Cetatea Tarevet si Manastirea Preobrajenski, unde vom gasi fresce pretioase si icoane pictate pictori iconoclasti Zahiar, Zogrev si Stanislav Dospevski. Plecare spre Arbanassi, unde vom admira casele vechi construite in sec. XVI – XVII, cu plafoanele camerele, usile si ferestrele impodobite cu excelente sculpturi de lemn. Casele Konstantaliev si Hagiliev sunt declarate monumente de arhitectura. Cazare Treavna.

Ziua 2. TREAVNA – TROYAN – SOFIA ( 245 km )

Mic dejun. Plecare spre Sofia, cu popas in orasul Troyan, important centru mestesugaresc unde se pot cumpara obiecte traditionale realizate manual. Aici se gaseste si Manastirea Troyan, monument istoric remarcabil. Ajunsi in capitala Bulgariei, Sofia, vom face un tur panoramic, vizitand Catedrala Alexandru Nevski ce impresioneaza prin dimensiunile sale (ocupa o suprafata de 2600 m cu o lungime de 70 m si latime de 42 m), prin arhitectura si valoarea artistica, Biserica Sf.Gheorghe, cel mai vechi monument de arhitectura din Sofia; Zidul Roman unde se afla ruinele Turnului Rotund, Biserica Boiana cladita in 1259 renumita prin fresce; Moscheea Buiuk. Cazare Sofia.

Ziua 3. SOFIA – VITOSA – MANASTIREA RILA-PLOVDIV ( 360 km )

Mic dejun. Diminteata vom face o ascensiune pe Muntele Vitosa, cu popas in localitatea Zolotii – Mosti ( Podurile de Aur ) recunoscuta prin padurile de foioase. De aici se poate privi braul larg al “Raului de piatra” iar in Kopitoto se poate adminra depresiunea unde este asezata Sofia. Pornim apoi spre un alt obiectiv remarcabil, Manastirea Rila, patrimoniu UNESCO, care produce o impresie deosebita datorita pozitiei sale, a frescelor, a arhitecturii renascentiste. Aici se gasesc si Moastele Sf.Ioan de la Rila. Cazare Plovdiv.

Ziua 4. PLOVDIV –KAZANLAK – TREAVNA ( 200 km )

Mic dejun. Se viziteaza orasul Plovdiv al doilea oras ca marime din Bulgaria. Frumusetea acestui oras este determinata de asezarea sa colinara. Vom vizita partea veche a orasului cu stadutele serpuitoare pavate cu piatra, cu o arhitectura originala care confera intregului cartier un aspect pitoresc. Deosebit de frumoasa este strada Dr. Ciomakov care duce spre Nebet – Tepe, de unde se deschide o priveliste minunata asupra raului Marita. Se pleaca spre Valea Trandafirilor adapostita intre   pantele sudice ale muntelui Stara – Planina ce se intinde  pe o lungime de 130 km. Scurta oprire in Kazanlak pentru a vizita muzeul trandafirilor. Cazare Treavna.

Ziua 5. TREAVNA – MADARA – POBITI KAMUNI – BALCIK ( 311 km )

Mic dejun. Incepem ziua cu o  scurta oprire in Madara unde se afla una din cele mai vechi si importante vestigii istorice, ruinele cetatii Madara. Pe una din stanci, la o inaltime de 23 metrii, se afla sculptura Calaretului din Madara. Continum drumul spre Pobiti Kamuni, cunoscut drept locul cel mai important al mestesugarilor autohtoni. Cazare Balcik.

Ziua 6. BALCIK

Mic dejun. Vom vizita dimineata Castelul Reginei Maria. Timp liber dupa amiaza pentru cumparaturi si alte activitati.  Cazare Balcik.

Ziua 7. BALCIK & NESSEBAR ( 280 km )

Mic dejun. Va propunem astazi, o excursie optionala la Nessebar, supranumit si “Orasul Muzeu”  ce apartine patrimoniului UNESCO. Stradutele inguste, casele specifice cu doua caturi, numeroasele biserici, magazinele mici incanta pe fiecare vizitator. Cazare Balcik.

Ziua 8. BALCIK – VARNA – RUSSE – BUCURESTI ( 350 km )

Mic dejun. Plecam spre Varna cu o scurta oprire la Manastirea Aladja, una dintre cele mai vechi si interesante manastiri din Bulgaria, declarata monument istoric. Drumul continua spre Varna, unde vom face un tur panoramic. Plecare spre tara.

SERVICII INCLUSE: NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

  • transport autocar licentiat 3*;
  • 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 2* si 3*;
  • vizitele cuprinse in program;
  • ghid din partea agentiei pe traseu

 

  • asigurarea medicala;
  • intrarile la obiectivele turistice;
  • excursiile optionale ;
  • alte servicii decat cele mentionate.

 

PLECARI LOC IN CAMERA DUBLA SUPLIMENT SINGLE
02 Sept 2012
265 € 95 €
29 Iul 2012
275 € 100 €

10% Reducere EARLY BOOKING pana la data de 31-Dec-2011
Reducerile se aplica doar pentru plata integrala a excursiei. 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

  • Nessebar 20 €

Informatii utile:

– Clasificarea hotelurilor, restaurantelor este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate in anumite situatii, oferindu-se alternative similare din punct de vedere al confortului si categoriei.
– Copiii minori pot calatori doar: a) insositi de ambii parinti b) insostiti de unul din parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
– Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
– Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

(K)

Sejururi
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:de la 135 €Zile:13 zile
Grecia
Pret:De la 98 €Zile:9 zile
Grecia
Pret:de la 55€Zile:7 zile
Circuite
Austria
Pret:145 € + 125 leiZile:3 zile
Italia
Pret:125 € + 150 LEIZile:5 zile
Cehia, Germania
Pret:99 €Zile:5 zile
Turcia
Pret:175 € + 60 leiZile:5 zile
Croatia
Pret:145 € + 80 LeiZile:5 zile
Destinatii exotice
Mauritius
Pret:de la 1404 €Zile:9 zile
Croaziere
Tabere Scolare